Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Általában elszoktak fogadni...

Általában elszoktak fogadni egyetemek 5. választott érettségi tantárgynak idegen nyelvet?

Figyelt kérdés
Németet tanulok gimiben és nagyon könnyű nekem, gazdasági egyetemre akarok menni, lehetőleg külföldre. Ha ezt választom 5. érettségi tantárgynak akkor ilyen szakokon h pl. Economics, vagy Finance ezt elszokták fogadni? És Magyarországon?

tegnap 20:54
 1/2 anonim ***** válasza:

Természetesen elfogadnak ötödik, szabadon választott tárgynak akármit. Viszont, ha a konkrét egyetemnek van saját elvárása, esetleg szakonként milyen tantárgyat kíván, miből kell érettségizned, akkor abból kell.

Esetleg valamiből emelt szintet várnak, akkor azt kell.

Ha csak később jelentkezel egyetemre, vagy más szakot választasz, akkor a meglévő érettségi bizonyítványoddal még újabb érettségit tehetsz akármelyik tantárgyból (közép vagy emelt szintűt), amit az az egyetem a felvételihez elvár.

tegnap 21:18
 2/2 anonim ***** válasza:

Magyarországon szinte minden gazdasági szakra elfogadják, nem csak mint 5. tárgyat, hanem mint a 2 pontot adó érettségi tárgy egyikét is.

Külföldet nem tudom.

tegnap 21:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!