Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Műszaki, vagy gazdasági...

Műszaki, vagy gazdasági képzés éri meg jobban?

Figyelt kérdés

A gazdaságiról a GPME, és az alk. közgáz, a műszakiról a gépészmérnöki, és a mechatronikai mérnöki érdekel. Gondolkoztam matematika szakon is.

Mit gondoltok, elhelyezkedés, fizetés, egyetemi körülmények alapján melyik érné meg a legjobban?

ma 18:13
 1/2 anonim válasza:

A kérdés elég komplex. Amennyire én tudom a gépészmérnöki elhelyezkedés nem túl könnyű, mert kicsi a piac itthon, és nem valami jók a fizetések.

A mechatronika valamennyivel jobb, de ez is azért van csak, mert az ott végzettek java villamosmérnöki munkakörökben helyezkedik el, szóval ha csak nem ragaszkodsz a gépészethez, akkor a villamosmérnökit ajánlanám, az általad felsorolt szempontokból veri az összes többi valódi mérnököt.

Érdemes még megfontolnod a mérnökinfót, bár ez "nem egészen igazi mérnöki szak", inkább infónak kéne tituálni, de az általad felsorolt szempontokból kicsit talán jobb is, mint a villamosmérnöki, és még sokkal könnyebben is elvégezhető.

Én mondjuk matekra fogok menni, de ezt csak akkor ajánlom, ha tényleg nagyon szereted a matekot, mert különben szívás lesz, és értelmetlennek fogod érezni a tanult dolgok javát. Viszont az elhelyezkedés elvileg nem olyan rossz, bár általában nehezebb a helyzet, mint az IT-s szakoknál.

ma 18:40
 2/2 anonim válasza:
Jah, és matek után én is a gazdaság felé nézelődök... A Biztosítás és Pénzügyi matekot néztem ki, ami hasonló a GPME-hez, viszont mester képzés, amit matek vagy közgáz alapszak után lehet elvégezni. Ezért is kényelmesebb, mert annyira nem vagyok biztos abban, hogy végül a gazdaság vagy az IT felé fogok elmenni.
ma 18:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!