Csak szerintem volt rendkívül szélsőséges pár generációval ezelőtt a pályaválasztás kérdése?
Valamiért ahogy megyek vissza a történelemben,annál jobban érzem a pályaválasztással kapcsolatos szélsőségeket. Még 50-60 évvel ezelőtt is. Jelenleg az érzelemi döntés teljes hanyagolására gondolok. Arra tehát,hogy a gyerek igényeit (kvázi az,hogy mit szeret),egyáltalán nem mérték fel. Jól keressen,illetőleg rangos legyen és kész. Nem is tudom elképzelni,hogy hogyan voltak boldog emberek olyan szakmákkal,amit ráerőltettek. Van ennek alapja,vagy esetleg túl érzékenyen közelítem meg?
Válaszokat előre is köszönöm!
A középkorban nem sok lehetőség volt: katona, jogász, orvos, pap, írnok... Kb ilyeneket tanulhattak az okos, művelt, "értelmiségi" emberek.
Azért hoztam fel példának a középkort, mert történelmi szempontból nem olyan régen kezdett a világ robbanásszerűen fejlődni. Nem olyan régóta van olyan sok szakma...
Rengeteg felfedezés és fejlesztés volt ehhez szükséges.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!