Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Orvosi vagy gyógyszerészet?...

Orvosi vagy gyógyszerészet? Nem tudok dönteni.

Figyelt kérdés

Most vagyok végzős, eddig teljesen tisztában voltam a célommal. Orvos szerettem volna lenni, mindenáron. Így is alakítottam mindig mindent, és tényleg úgy voltam vele, hogy ezt akarom csinálni, segíteni akarok az embereknek, gyógyítani szeretnék, és ezért képes lennék mindent feladni. Nem lenne az sem gond, ha nem lenne normális életem, családom, csak csinálhassam ezt.

Most viszont valami megváltozott. Itt állok az utolsó évben, hogy majd dönteni kell, és úgy érzem, hogy ami eddig volt bennem, az eltűnt. 11.-ben is volt sokszor, hogy elbizonytalanodtam, és mégse akartam, mert besokalltam, de az csak néhány napig tartott. Most meg 1 hónapja.. És így, hogy 18 éves lettem, egyre inkább úgy érzem, hogy szeretnék családot, gyerekeket, boldog életet, és a legfontosabb az életben a boldogság. És nem tudom, hogy megérné-e.. Annyi év elmenne az életemből, ugye 6 év egyetem + rezidensképzés + szakorvosképzés.. És talán ha nem oda mennék, akkor életem legnagyobb hibáját követném el, és bánnám utána nagyon..

A másik dolog, ami beugrott az a gyógyszerészet. Nem tudom tényleg, hogy mit csináljak.. De mindig is éreztem azt a szívemben, hogy nekem annak kell lennem, és erre felteszem az életem, de most valahogy mégse ezt érzem.. :(

És annyira rossz, hogy ilyen bizonytalan vagyok, és semmi célom nincs most.. :( Mit tegyek???

Köszönöm annak, akinek volt türelme elolvasni, és segít nekem. Hálás vagyok :)

2010. okt. 2. 12:39
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
50%
A fogorvosi nem tetszik?
2010. okt. 2. 12:53
 2/11 anonim ***** válasza:
75%

Itt sajnos neked kell döntened. Van aki otthagyja a gyógyszerészetet és az orvosira felvételizik, de olyan ismerősöm is van, aki az orvosiról 2. év után kilépett és felvételizett a gyógyszerészetire, és nem bánta meg.

Szóval, egyik sem rossz döntés, de azt neked kell tudnod, hogy mit akarsz életed végéig csinálni.

A leírásod alapján te inkább orvos akarsz lenni, csak elbizonytalanodtál, és a gyógyszerészeti csak emiatt jött a képbe...

És ha orvosin mégis inkább a gyógyszerészet és a gyógyszerek tetszenek meg, akkor lehetsz farmakológus is, ami nagyon közel áll a gyógyszerészhez. De ha a GYTK-t kezded el, és ott jössz rá, hogy mégis orvos akarsz lenni, akkor kicsit nehezebb dolgod lesz.

De ha egyértelműen gyógyszerész akarsz lenni, akkor nem fogod megbánni a GYTK-t.

2010. okt. 2. 13:02
 3/11 A kérdező kommentje:

Huhh.. nem értem miért bizonytalanodtam el :S Egyébként, ha beteg vagyok, és belépek a kórházba, akkor annyira elfog az a légkör, és akkor annyira érzem, hogy igen, én itt szeretnék dolgozni. Mindig is orvos akartam lenni, igazán kardiológus.

Ahogy írtad a gyógyszerészetet.. Igazából engem egyáltalán nem érdekelnek a gyógyszerek, sem az előállításuk :S Talán csak azért ugrott be, hogy ha nem orvosi, akkor vmi mást kellene...

Mégis mit tudnék tenni, hogy eldöntsem?! Nehéz sajnos úgy csinálni, hogy most nincs túl sok célom, mert eddig mindig ott lebegett a szemem előtt :S

2010. okt. 2. 13:07
 4/11 A kérdező kommentje:
1. válaszolónak: Nem, a forgovosi egyáltalán nem érdekel. :S
2010. okt. 2. 13:08
 5/11 anonim ***** válasza:

Akkor tisztázzuk: az orvoslás érdekel, ezt a munkát tudod elképzelni magadnak, de elriaszt a hosszú képzési idő.

A gyógyszerészet pedig egyáltalán nem érdekel.

És te most vacillálsz, hogy mégis melyiket válaszd?!

2010. okt. 2. 14:46
 6/11 A kérdező kommentje:
Nem értem miért bizonytalanodtam el ennyire.. :S Lehet azért, mert az utolsó évben vagyok, és jön az érettségi stb.?! Amúgy meg igen, eléggé riaszt a hosszú képzési idő. Szerinted hatalmas nagy hibát követnék el, ha nem orvosira mennék? Tanácstalan vagyok, nagyon :S:(
2010. okt. 2. 15:02
 7/11 anonim ***** válasza:

Rengetegféle orvos van. Ha nem akarsz éjjel-nappal ügyelni, meg minden hívásra kórházba rohangálni, akkor olyan szakterütetet választasz, ami nyugisabb.

Amúgy is...azért a legtöbb orvosnak van gyereke meg családja. Akkor vhogy csak össze lehet hozni, nem?

Amúgy a leírásod alapján egyértelmű, hogy orvos akarsz lenni. Te írtad, hogy nem is érdekel a gyógyszerkészítés meg hasonlók. Akkor a GYTK elég felejtős.

Amúgy is...orvosi 6 éves és 1 millió/félév. Ha máshova mész, és utána jössz rá, hogy még is csak ezt akarod, nem biztos, hogy lesz rá ennyi pénzed. GYTK ha nem is túl sokkal, de azért olcsóbb.

Én az orvost választanám (pontosabban azt is választottam:D).

2010. okt. 2. 18:38
 8/11 A kérdező kommentje:
Az eddig tényleg nem szólt ellene, hogy 6 év + 2 + 4-5.. de most így elég soknak látom ezt :S És szeretnék 30 éves korom előtt családot, gyerekeket.. Az orvosin kívül viszont semmi más nem jut eszembe, amit szívesen csinálnék.. :(
2010. okt. 2. 23:02
 9/11 anonim ***** válasza:

6 év + 5-6 inkább.

A rezidensképzés már a szakképzés része. De egyáltalán lány vagy vagy fiú? Ha fiú, akkor feleslegesen hisztizel. Ha lány, akkor meg: lehet szülni egyetem alatt is, rezidensképzés lőtt is, alatt is...szakképzés után is. Azért nem egy doktornőnek van gyereke.

2010. okt. 3. 11:57
 10/11 A kérdező kommentje:
Lány vagyok.. Légyszi mások is írják le a véleményüket! Köszönöm, meg azoknak is, akik válaszoltak eddig. :)
2010. okt. 4. 15:13
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!