Általános orvosi szak tapasztalatok?
Nekem nincs tapasztalatom, d ezen a kérdésen fennakadt a szemem: "miért kell egy általános orvosnak is annyit tanulnia mint egy sebésznek?"
Szerinted milyen az az 'általános orvos'? Szerintem ez nem egy szakma, csupán egy szak megnevezése, amely után mindenki a saját területén tanul tovább. Ha a sport, mozgástan érdekel, akkor tanulhatsz a TF-en (jó, tudom, már nem így hívják), ahol több szak is megfelelő volna neked.
Hát ha humán beállítottságú vagy, akkor szerintem hagyd az orvost. Főleg akkor, ha nincs is benned semmi elhivatottság (bocs, de a kérdésedből ez derül ki).
Egyébként minden orvos először általános orvos lesz (6 év egyetem után). És utána szakosodik. A háziorvos csak plusz 3 évet tanul, egy sebész (attól függően, hogy milyen sebész) 5-9 évet. Gondolom te az "általános orvos" alatt a háziorvost értetted, szóval marhára nem ugyanannyit tanul egy háziorvos és egy sebész.
"Úgyhogy országtól függ,de általában 5év a minimum,de jobb helyeken több."
Kedves külföldön tanuló kolléga, kicsit visszavehetnél az arcodból. Igen van ahol tényleg hosszabb az orvosképzés, mert jobban el van nyújtva a tananyag, valamint több a felesleges töltelék tárgy. A magyar orvosi diplomákat a világ szinte összes országában elfogadják, sőt, meglehetősen nagyszámú külföldi diák tanul nálunk tehát gyanítom, hogy mi is a "jobb helyek" közé tartozunk. Lehetnél némi tisztelettel azok iránt, akik veled ellentétben nem menekültek el itthonról, és a magyar embereket szeretnék gyógyítani.
Egy magyarországi medikus
Nem akarlak elbizonytalanítani, de a németek kemény pénzeket áldoznak azért, hogy Magyarországon tanulhassanak, mert a magyar orvosoktatás sokkal gyakorlatiasabb. Sok nyugati országban már teljesen "virtuálissá" vált az oktatás, kevés a beteg-orvoshallgató találkozás, ami a későbbi munka rovására megy =/
Ettől függetlenül nyugodt lélekkel menj, ki tudja mikor találja ki a kormány, hogy X évre szóló szerződéseket írjanak alá az egyetemisták...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!