A Védőnő szak majdnem olyan nehéz mint az orvosi?
Áh!
Persze nem könyvtár-ruhatár szak, de köszönőviszonyban sincs az orvosival.
A védőnő szak tényleg nem olyan könnyű, DE védőnőnek,mentőtisztnek, ápolónak, szülésznőnek azok mennek, akik nem tudtak bekerülni az orvosira. Azt pedig elárulom, hogy bentmaradni sokkal nehezebb, mint bekerülni. Tehát az orvosi nehézsége fényévekre van a védőnő nehézségétől. Persze ha megnézzük vannak hasonló tantárgyak a védőnők is tanulnak anatómiát, csakhogy az az anatómia egészen más mint az orvosin tanított anatómia. Ők max megismerkednek néhány csonttal, meg felsorolják, hogy van gömb meg nyereg meg stb. izülettípus, meg van májunk és az hol van. Orvosin viszont az anatómia a következőképpen néz ki: Melyik izom ez (latin név)? Hol ered, hol tapad melyik ideg idegzi be mi a fő funkciója stb. Vagy például a májnál milyen felszínei vannak, azon milyen benyomódások vannak, milyen szalagok tapadnak rajta, milyen erek látják el persze mindez latin szakkifejezéssel....
Szóval a védőnő szak és az orvosi nehézsége között kb akkora a különbség, mint az óvoda és az általános iskola között.
"csumpi védőnő"
Remélem nem orvostanhallgató vagy, mert ha ennyire lenézed a többi eü-s dolgozót, akkor soha fog javulni a magyar eü. színvonala.
A védőnő szak tényleg nem könnyű,mint ahogy a többi szak sem, én az eü. Főiskola karján tanulok, védőnként kezdtem,de később át iratkoztam.Igen tanulunk,anatómiát és itt történt egy apró…lebecsülés mivel nagyon is kérik,hogy latinul tanuljunk minden egyes kifejzesét, és csontok latin –magyar nevei , és azt is nagyon részletesen kérik tőlünk,mint ahogyan az izmokat eredés,tapadás….meg a többi szerveket is részletesen nem pedig felületesen.Orvosira pedig nem az megy aki nem került be, bár ez is benne lehet a paklibnan, de nem mindenki akar orvos lenni…
Óvoda lenne minden szakma ami nem orvosi?Ez elég lebecsülés ha igy halad mindenki aki orvos less z egyszer akkor akkor soha nem fog fejlődni az eü.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!