Egyetem = beképzeltség?

Figyelt kérdés
Mennyire gyakori, hogy valakinek leszálljon az egója, csak mert egyetemre fog menni? A családban azt látom, akik most tanulnak tovább, és egyetemre mennek, elszálltak maguktól, rosszul esik, mintha nem is ők lennének…
2022. júl. 3. 21:36
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
100%

Csak magamat tudom ismételni: majd a munka világában.

Az életben nem hiszem, mert ha gazdag a család, nem igazán fognak olyan helyzetbe kényszerülni, ahol össze kell húzniuk magukat. De ha valaha saját karriert szeretnének, lesznek szép műsorok a munkahelyen való boldogulással. Nem tudom, mit tanulnak, a legtöbb szakmában van szamárlétra.

2022. júl. 4. 07:51
 12/14 anonim ***** válasza:
90%
20, Mondjuk teljesen meg tudom érteni hogy valaki szívesebben költözik albérletbe koli helyett, ha a szülei tudják finanszírozni. Nem bűn ez. (Meg úgyis meglátják, hogy ott is kénytelen az ember a szomszédokhoz alkalmazkodni.)
2022. júl. 4. 07:57
 13/14 A kérdező kommentje:
Jogi és gazdasági kar.
2022. júl. 4. 09:36
 14/14 anonim ***** válasza:
100%

Én anno főiskolán nagyon magabiztos voltam, mert a középiskolát kevés tanulással is befejeztem. Aztán az első félévet teljesen elsz*rtam és szó szerint sírás lett a vége. Óriási pofonként éltem meg. Aztán végül nehezen, de sikerült befejeznem.

De jött a következő pofon, nem találtam állást diplomával és olyan melót kellett végeznem, ami se nem szakmába vágó, se nem fizettek érte.

Egy biztos, hogy maga az, hogy egyetemen vagy, kb. semmit nem jelent, mert nagyon könnyű kibukni onnan. Az már valami, ha be is fejezed.

2022. júl. 12. 20:09
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!