Környezetmérnök BSc-ről mi a vélemény? Aki ott tanul/tanult, annak mik a tapasztalatai? Jó szak? El lehet vele helyezkedni?
Szakmában nálunk a szak háromnegyede elhelyezkedett. Ez nyilván annak az 1/4-ednyi embernek nem vigasz, de bátran állíthatom, hogy el lehet vele szakmában helyezkedni. Akik nem annyira voltak benne ebben a témában azok mentek el máshova dolgozni a leghamarabb. A fizu átlagos magyar fizetés, de nem mérnöki, orvosi, informatikai. Én nettó 400-at viszek haza vidéken viszonylag kezdőként. Pesten jobban keresnek a kollégák, de sokan itt is mifelénk. Csak én még a karrierem elején vagyok. Sima BSc-nél azért többet várnak el sok helyen, attól függ hol akarsz dolgozni. Ha multinál, akkor egy tűzvédelmi vagy munkavédelmi képzés alap mellé, plusz angolul tudj beszélni, úgy viszont ha egyik meg van, akkor a nettó 700 sima liba, ha mindkettő szak akkor 1 misi fölé lehet menni nettóban. Nyilván kell is érteni valamihez és nagyon felelősségteljes munka.
Nálunk az arányok kb. úgy voltak hogy a legtöbben környezetvédelmi és munkavédelmi szakértői cégekhez mentek el, tudok olyan emberről, aki zaj és rezgésvédelmes területre ment, olyanról is aki vegyipari multihoz ment laborba, olyanról aki napelem telepítős céghez ment irodába, és olyanról is aki hulladéktelepen dolgozik.
Va te veszélyeztetett orchideákkal szeretnél foglalkozni, vagy a WWF-nél állatmentő programok szervezésével foglalkozni Bolíviában (tehát állat és növény világgal) akkor nem feltétlenül fogsz itt sok örömöt lelni, nálunk volt aki közben abbahagyta a képzést mert azt hitte arról fog szólni mint a természetvédelmi mérnöki.
Köszönöm a választ!
Maga a képzés milyen? BME-re vagy OE-re érdemes jelentkezni?
És ezek szerint MSc nélkül is elég jól el lehet helyezkedni?
Az MSc előny, de nem feltétel.
Az elfelejtettem hozzá tenni, szakmai gyakorlat suli alatt! Esszenciális összetevő. Nálunk volt több olyan diák is, akiket a gyakorlati helyükre vettek fel főállásban. Tehát nagyon nagy előny. Nagyobb, mint egy MSc diplomáé. A gyakorlat a legfontosabb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!