Környezetmérnöki hallgatók, végzett környezetmérnökök, megéri ezt a szakot tanulni?
Milyen szakra vettek még fől? Melyik egyetemeken?
Igazából ahány egyetem annyi változata ennek a szaknak, az intézmény "témájának" megfelelően. Pl BME-n, és PE-n elég vegyészes, SZIE-n agráros, PTE-n és EJF-en (ma már NKE) inkább mérnökösebb, ME-n geológiásabb meg még stb...
Szóval igazából okosan kell választani. Nézd át a tanterveket és a szakirányokat, hogy melyik érdekelne és az alapján válassz. Mesterképzést mindenféleképp ajánlom, bár azt már csak kevesebb intézmény indít mint alapképzést.
Itthon nem annyira keresett szakma sajnos, de pl ha hozzácsapsz egy szakmérnökit akkor már nem olyan vészes. Főleg Pesten. Abból meg van jó pár féle. Ennek a szaknak az egyik előnye, hogy sok mindenbe belekóstol, és ha valamelyik téma megragad akkor azt tovább tudod így vinni. Van is az a csúnya mondás, hogy a köriménök mindenhez ért, de igazából semmihez :D
Vagy ha van rá lehetőség akkor egy másik BSc-t is ellehet kezdeni utána, pl ha megtetszik a vegyészes része akkor vegyészmérnöki vagy biomérnöki stb. Ha ugyan abban az intézményben vagy, akkor tárgyakat is tudsz biztos akkreditálni. Másik szak MSc elvégzését annyira nem ajánlom, bár van rá lehetőség.
Amúgy meg a vizigeknél boldog boldogtalant felvesznek manapság, ahol tényleg nagyon szar a fizetés, de ha tud a család még támogatni egy kicsit amíg nem találsz egy normálisabb állást, vagy fejezel be még egy másik képzést, addig teljesen jó. Vagy még ha nagyon penge vagy megpróbálhatsz maradni az egyetemnél ahol tanulsz, az se rossz.
Külföldön biztos jobban keresett szakma, főleg nyugaton, vagy skandinávoknál.
Szóval egy szó mint száz, csak okosan kell választani, és meg kell ragadni minden lehetőséget :)
Nagyon köszönöm a válaszokat, sokat segítettek!
És nem is hangzik rosszul a dolog... egyébként engem most tájrendezőire vettek fel a SZIE-re, és úgy döntöttem el is kezdem ősztől, jövőre pedig lehet hogy a környezetmérnökit is elkezdem levelezősön és párhuzamosan csinálom. Környezetmérnökinek az SZTE-re gondoltam, elég színvonalasnak tűnik az az egyetem.
Hat ahhoz nagyon pengened kell lenned, hogy megtudd csinalni parhuzamosan. Foleg, mert nem hiszem, hogy tul sok targyat tudnal oda vissza akreditalni.
Plusz az SZTE-t nem annyira ajanlom kornyezetmernokon. Nem hallottam sok biztatot rola.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!