Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » BME-n (gépész, vagy mechatroni...

BME-n (gépész, vagy mechatronika) mekkora gond, ha emelt matekkal és fizikával jelentkezem, de informatikát két éve nem tanultam, és nem tudok programozni?

Figyelt kérdés

febr. 2. 21:06
 1/3 anonim válasza:
100%
Nem gond, majd megtanulod.
febr. 2. 21:21
 2/3 anonim ***** válasza:
megtanítják, nem kell aggódni. én gépész vagyok, nekünk az infó egy félév volt, a kétharmada c# visual studio (tök haszontalan programokat írtunk) egyharmada meg matlab. volt arra kezdeményezés hogy legyen c# helyett python inkább, nem tudom lett e valami belőle, de amúgy a tárgy nem volt valami nehéz. mechatronikán több programozás van, de arról sokat nem tudok mondani
febr. 5. 13:02
 3/3 anonim ***** válasza:

Az előző munkahelyem helyileg a BME-n volt (egy prof meg két doktorandusz alapította). Az irodát is valamelyik gépész tanszéktől bérelték (vagy az egyetemtől nem voltam ott, amikor lepapírozták).

A legtöbb kollégám - egy villanymérnököt leszámítva - vagy gépész vagy mechatronikai mérnök volt, és elég sok kódot írtak. Néha kellett nekik segítenem programozásban (én infót végeztem, és sokkal több tapasztalatom van benne), de jórészt önállóak voltak. A gépészeten kívül a programozás is ment nekik, és nem hiszem, hogy olyan háttérrel korábban tanulták volna. (robotot fejlesztettünk, a beágyazott/mikrokontrolleres rész C-ben volt, a PC-s kezelőfelület meg Pythonban)

Annakidején infón demonstrátorként tartottam pár bevezető programozásos labort (főleg C-t), ott több diákom volt, aki akkor ismerkedett a programozással először, és jók voltak benne. Szóval meg lehet tanulni egyetemen is. De persze egy alap programozás tudást fel lehet szedni önállóan is, és segíthet, ha nem 5-6 másik tárggyal együtt kell ezzel is foglalkozni.

febr. 5. 18:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!