28 kredit első félévre kevés? Gond az, ha nem veszek fel szabvált?
Ma még pár óráig lehet tárgyakat leadni. 36 kreditről indultam, ezek közül 3 szabadon választott volt. Lett volna egy 4 kredites tárgy, valamennyire kapcsolódik a szakomhoz, sokaknak kötelező, nekünk pont nem, de a tanár írt egy emailt, hogy csak a jövő héten kezdődne az óra, így még csak belenézni sem tudtam. Van 1-2 hasonló tárgyam a mintatervben, amiknél az első órán csak néztem, nehéznek tűnnek, gondoltam elég lesz nekem az, így ezt a tárgyat leadtam, főleg, hogy vizsga lenne belőle a vizsgaidőszakban, gondoltam nem szivatom meg magam feleslegesen. Maradt 2 db 2 kredites tárgy. Ezek inkább gyakorlatiasak, vizsga nincs egyikből sem, max beadandó. Az egyik tömbösített, csak az a baj, hogy azokon a napokon (két egymást követő héten ugyanaz a nap) már kapásból 2 hiányzást ellőnék a 3-ból és ezt nem nagyon merem megcsinálni, másrészt pont novemberben lesz egy csomó fontos zh, számonkérés. Hasznosnak tartottam volna a tárgyat, de leadtam. Most van még egy, amit nem adtam le, de fontolgatom. Minden második héten pénteken lennének az órák késő délutántól, viszont 3 óra, ami rengeteg, akkor is, ha gondolom van szünet. Másrészt meg nekem péntekenként 2 órám van, az egyik közvetlen előtte lenne. Ma is rendesen lefáradtam, nemhogy még egy 3 órás tárgy... Bár a téma érdekel és hasznosnak gondolom, este 7-8-ig ott kéne ülnöm. Ha leadnám, 28 kreditem maradna.
Nem tudom, szerintetek mit csináljak? Baj, ha most nem veszek fel szabvált? Pedig annyi minden tetszett, de vagy az időpont nem volt jó, vagy nem kerültem be, vagy rájöttem, hogy nem akarom túlterhelni magam.
Tesit pont ezért akartam felvenni, de nem kerültem be egyikre sem a 2 sportág közül, ami tetszett. Egy harmadik is szóba jöhetett volna, de rossz volt az időpont, kötelező gyakorlati órákkal ütközött.
Mindegy, szerintem ezt az egy tárgyat meghagyom, de meghallgatok még szívesen véleményeket.
Egy félévre 30 kredit felvétele ajánlott, ha te 28-at veszel fel, akkor kevesebb, mint 10%-al maradsz az ajánlott mennyiség alatt. Ezt bőven bepótolhatod majd a későbbi félévek során, amikor már jobban átlátod a dolgokat.
Szerintem ne aggódj emiatt, igyekezz a 28 felvett kreditet minél jobb eredménnyel elvégezni! Elég nagy a különbség a középiskola és az egyetem között, lehet, hogy jobban is jársz így - ha rágörcsölnél arra, hogy a 2 kredites szabvált is mindenképp elvégezd, akkor kevesebb energiád maradna a kötelezőkre. Hidd el, később majd kellő rutinnal bőven lesz lehetőséged bepótolni!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!