Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Egyetemen hogy lehet nyelvet...

Egyetemen hogy lehet nyelvet tanulni, szabválként lehet felvenni?

Figyelt kérdés
Esetleg tapasztalatokat tudna valaki mondani, hogy például mennyire színvonalas, vagy bármi más tapasztalat! Köszönöm!

2020. dec. 20. 00:24
 1/4 anonim ***** válasza:
100%
Ez egyetemenként is eltérő. Nálunk szabválként is fel lehet venni nyelveket (pl. van francia, portugál, horvát, kínai és nem tudom, hogy szokott-e lenni más is) és nyelvtanfolyamok is szoktak lenni (akár ingyenes is, vagy fizetős de kedvezménnyel pl. angol, német, orosz, japán). Néha van szaknyelv is. Én jártam kínaira és németre, nekem abszolút jó tapasztalatom van velük. Sok múlik a tanáron is, de szerintem ez alapvetően egy tök jó lehetőség... kisebb csoportok szoktak lenni, egyetemista korosztály tulajdonképpen hasonló célokkal és egyértelműen kedvezőbb anyagilag.
2020. dec. 20. 02:30
 2/4 anonim ***** válasza:
100%
Nálunk (bme) vannak úgynevezett nyelvi kreditek, ami azt hiszem, 6 nyelvi tárgy ingyenes felvételére jogosít fel. És ugyanúgy fel lehet őket venni (többféle nyelv, többféle szint), mint a normál tárgyakat. Azt hiszem, van is valamennyi kreditértékük.
2020. dec. 20. 05:20
 3/4 anonim ***** válasza:
98%

Adott egyetemtől függő. Akinek nincs nyelvvizsgája azt automatikusan olyan csoportba vették fel, ahol van hetente egy két órás nyelvvizsgás felkészítő. Többet nem tudok, mert nekem szerencsére van, nem tudom hány féléves tantárgy, de a részvétel kötelező, gondolom angol és német van.

Én szaknyelvi szabválra mentem, hogy gyakoroljam a nyelvet, német-angol közül lehetett választani. 3 félévben is felvehető a tárgy (1,2,3) és egy kreditet ad.

Állatorvostudományi Egyetem.

2020. dec. 20. 08:15
 4/4 anonim ***** válasza:
100%
Corvinuson mindenféle szinten lehet felvenni általános, illetve gazdasági, nemzetközi kapcsolatok szaknyelvi kurzusokat. Heti két sáv 12 héten keresztül. Szaktól függően 2 vagy 4 félévet vehetsz fel ingyen, utána fizetni kell. Angol, német 40 000/félév, francia, spanyol, portugál, olasz, orosz, lengyel, kínai, japán 36 000/félév.
2020. dec. 20. 13:14

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!