Egyetem = beképzeltség?
Ez általában ilyen gólyaszindróma. Én a harmadik egyetemi képzésem (második alapszakom) taposom, ezért benne vagyok különböző egyetemi közösségekben (összegyetemiben is meg a sajátunkban is). Ezt az attitűdöt azoktól látom, akik az első képzésük elején járnak és épp elhiszik magukról csak azért, mert a) felvették őket b) nem hullottak ki azonnal. Ugyanilyen pökhendi, nulla élettapasztalaról árulkodó stílusban köpik magukból az egót és képesek nekünk, végzősöknek/máslddiplomásoknak is hülyeségekről pofázni, mintha lenne bármi fogalmuk arról, hogy mire elég az a szakmában, amit eddig elértek vagy hogy mi számít igazán. Megy a nyalakodás, hogy mindenki hülye, aki a következetlen oktatásra panaszkodik meg minél szivatósabb, basztatósabb a számonkérés, igenis annál többet profitálsz belőle meg a tipikus elitegyetemes duma:
"3x annyit kell magolnunk a gyakorlati rész mellé, ezért semmi értelmes dologgal nem foglalkozunk és pár tanárunk az egyetemen élősködik, hogy kutatni tudjon, de természetesen mi nem vagyunk tisztában azzal, hogy nem az oktatás színvonala miatt kerültünk fel a raglistára, hanem ilyenek miatt, csak fürdőzünk az egyetem vélt vagy valós hírnevében és lenézzük a többieket, akikkel majd találkozunk melóban, mint teljesen egyenrangú kolléga, aki ugyanannyira vitte, mint mi, ha nem többre".
Legkésőbb az első gyakornoki állásuknál visszavesznek az arcukból. De inkább hamarabb.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!