Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » A Pannon egyetem pszichológia...

A Pannon egyetem pszichológia szakon miért ilyen alacsony a ponthatár?

Figyelt kérdés

Pszichológia szakon gondolkodom és az alacsony ponthatár miatt nézték ki ezt az egyetemet. Halottam, hogy előző évben nyílt a szak szóval erre tudok tippelni hogy miért kevesebb a pontszám, de érdekelne hogy valakinek van-e más hozzászólása.

Szerintetek jó ötlet oda menni vagy lenne valami hátránya? Rosszabb minőségű tanítás? Kevesebbet ér a diploma vagy van olyan helyzet ahol nem fogadnák el?

Még egy kérdés ami érdekelne hogy szerintetek ebben az évben mennyit fog emelkedni a ponthatár, hogy már nem olyan új lesz a szak? (Idén 366 volt)

Bármilyen más információt is nagyon köszönök! :))

febr. 3. 00:33
 1/10 anonim ***** válasza:
100%
Igen, azért lehetett alacsonyabb a ponthatár, mert tavaly indult. Mivel akkreditált a képzés, a színvonal elvileg megfelel a meghatározott követelményeknek, és semmivel sem ér kevesebbet az ott kapott diploma, ugyanúgy lehet vele mesterképzésre jelentkezni. Egyébként idén már Egerben is indul a képzés az Eszterházy egyetemen, így várhatóan ott hasonlóan alacsonyak lesznek a ponthatárok. Ha a pszichológia az álmod, akkor jelöld meg nyugodtan a Pannont, menj biztosra. Szerintem olyan borzasztó sokat nem fog emelkedni a ponthatár.
febr. 3. 09:22
 2/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen!
febr. 3. 16:15
 3/10 anonim ***** válasza:
28%

Tanításról nem igen tudunk érdemben nyilatkozni, viszont valóban tavaly indult és nem is biztos, hogy mindenki tudott a létezéséről. Egyébként idéntől az Eszterházyn is indítják, nem tudom hallottad e. Feltételezhetően ott sem 450-től kezdődik a ponthatár, hanem jóval kevesebb, mert nem mindenki tud a létezéséről.

Meg hát Veszprém eléggé a nyugati országrész sarkán van, kevesebben tudják megközelíteni, mint például Budapestet, Szegedet, Debrecent vagy Pécset. De attól nem rosszabb.

febr. 3. 16:17
 4/10 anonim ***** válasza:
64%

Veszprém azért nincs a nyugati országrész sarkán, Szombathely viszont igen, ott mégis magasabbak a pontok. De az ELTE erősebb egyetem, magasabb a diákok, és a tanárok színvonala, sok az elismert kutató, eleve sokkal több a diák, nem kell vajszívűen osztályozni a képzés fenntartásához.

Attól még hogy akkreditált képzés, nem feltétlen ugyanolyan a színvonal, hasonlóan ahhoz, hogy két ugyanolyan képzést végzett ember sincs feltétlenül ugyanolyan színvonalon.

Ismerek pannonost, a tanárok nagy része Pestről, Pécsről, Szombathelyről jár be, az órák nagy része a hétfő késő reggel - csütörtök kora délután intervallumra van tömörítve, hogy ők hazamehessenek. Persze a diákok is hazamehetnek, de nem olyan jó, ha egybe lenyomják az összes órád.

febr. 3. 19:12
 5/10 anonim ***** válasza:
27%
4 Szombathelyen nem tavaly óta van és az ELTE egy elég jó húzónév, illetve sokan jelölik a pesti képzés után a szombathelyit annak reményében, hogy ha jól tanulnak, átveszik őket Pestre is. A Pannon Egyetem név az ELTE-hez képest noname.
febr. 3. 21:32
 6/10 anonim ***** válasza:
61%
És miért is kellett lepontozni azért, mert leírtam, hogy a veszprémi nem tartozik a közkedveltebb egyetemek közé? 🤔
febr. 4. 14:43
 7/10 anonim ***** válasza:
0%

Ha jelented a válaszom, ha nem, attól még a Pannon Egyetem diplomája wc papír, főleg a pszichológia szak.

Tipikus anyuci, apuci kicsi gyerekének való, hogy elmondhassa, hogy diplomás és még 4 évig a szülők eltartsák a pici fenekét, mert inkább megy büfé szakra, mert lusta dolgozni.

Tetszik vagy nem attól az még tény, hogy semmirevaló képzés

febr. 4. 15:13
 8/10 anonim ***** válasza:

7-es, én írtam az 1-3-6-os válaszokat. A Pannon Egyetem nem rossz, ismerek onnan GTK-sokat, csak mivel nem esik közel annyi embernek, mint a pécsi, debreceni, pesti, szegedi egyetemek, így kevesebben jelölik. De a Kodolányi, Miskolci (legalábbis az ETK-ja), Neumann és Eszterházy egyetemek sokkal rosszabbak. De attól még a Pannon nem lesz rossz és a Széchenyi sem.

Írom ezeket SZTE-sként.

febr. 4. 16:09
 9/10 anonim ***** válasza:
0%
Heteske kitettek a Pannon Egyetemről? Egyébként nincs jelentős különbség a magyar egyetemek között mindegyik noname....
febr. 5. 16:34
 10/10 sellolany ***** válasza:

7-es

Oké, de miért ez a véleményed?

febr. 14. 16:45

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!