Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Érdemes így egyetemre mennem?

Érdemes így egyetemre mennem?

Figyelt kérdés

Érettségi után elkezdtem dolgozni mivel nem tudtam mit szeretnék tanulni és pénzünk sem volt. Azóta ugyanazon a munkahelyen vagyok és gyűlölöm, de úgy látom, hogy a környéken nincs olyan munka ami jobb lenne, vagy tapasztalat/papír kell hozzá. Elkezdtem magamtól programozást tanulni, ami tetszik is, viszont motoszkál a fejemben egy gondolat, hogy szívesen mennék egyetemre, viszont ott biológiát tanulnék. (a programtervező informatikuson is elgondolkoztam, de nem vagyok elég jó sem matekból, sem fizikából)

Lenne értelme szerintetek biológus szakra menni? Tudnék vajon mellette IT-s diákmunkát találni? (Szegeden gondolkozok) Azért is agyalok rajta mivel borzalmasak a soft skilljeim és felmerült bennem, hogy ezen segíthete az egyetem. Plusz szívesen kihasználnám ha van pl ingyenes nyelvtanulási lehetőség.

Közel vagyok a 30-hoz,mindenképp váltani szeretnék, de el vagyok veszve, hogy merre induljak, mi lenne a legjobb. Külsősként kinek mi a véleménye?

ma 09:10
 1/3 anonim ***** válasza:
Hallottál már az egészségügyi mérnöki mesterképzésről? Érdekelne ilyesmi? Van benne biológia és programozás is. Vagy a molekuláris bionikának is utánanézhetnél.
ma 09:49
 2/3 anonim ***** válasza:

"Elkezdtem magamtól programozást tanulni, ami tetszik is"

Én ebbe az irányba indulnék el...

ma 14:25
 3/3 anonim ***** válasza:

Proginfón nincs fizika egyáltalán. Az csak a mérnöki szakokon van meg mérnökinfón. Matek kell persze, de azért tanulható az

Nagyon rossz esélyeid lennének IT-s diákmunkára, ha nem azt tanulod (eleve rossz most a helyzete a pályakezdőknek meg a diákmunkásoknak), de ráadásul nem is lesz belőled IT-s mert egy teljesen más irányba képzes magad (ezt fogják gondolni a cégek)

Amúgy nem is értem miért akarsz nem IT szakon IT-s gyakhelyet, annyira nem fizetnek jól a gyakornokoknak a legtöbb helyen. Inkább futárkodj, pincérkedj stb. Szakmailag kb ugyanott leszel vele biológusként.

ma 14:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!