Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Mit lenne érdemes manapság...

Mit lenne érdemes manapság tanulni?

Figyelt kérdés
Azért kérdezem, mert ugye februárig be kell adni a jelentkezést, de választani nem tudok... És annyi mindent olvasok itt, szinte semmit nem éri meg manapság tanulni. Vegyünk példának engem. Szerettem volna (persze még most is szeretnék) újságírást tanulni, amiről az emberek 99%-a azt gondolja, h. nem ér semmit. Amikor ezeket olvastam, már el is ment tőle a kedvem, teljesen elbizonytalanodtam:S Nézegettem miket írtak a gazdasági szakokról, mert arra is jelentkeznék, azzal is u. az volt, egyik sem jó semmire. A nyelvi szakok szintén nem, max. úgy ha mellette van még vmilyen diplomám és még plusz nyelvismeretem. Tehát ezek kiestek. A művészeti képzések nem nekem valók. Kiesett. Egészségügy nem érdekel, kiesett. Katonai, szóba sem jöhet, tanító óvodapedagógus unalmas, természettudomány brr...kémia fizika, a hideg is kiráz tőle, talán még a vendéglátás, de arra is azt írjátok, hogy itt magyarországon nem lehet vele elhelyezkedni, jogász...szintén annyi van belőle mint a rosseb, sok idő és pénz, orvos, kizárt, nem bírnám...az pedig még több pénz és még több idő... a szokásos szakmunkás foglalkozások pedig szintén nem jöhetnek szóba, tekintve, hogy lány vagyok, nem leszek sem kőműves, sem pedig olyan aki cnc szerszámgépekkel foglalkozik... szakács, pincér, cukrász, időben megint sok, és a barátom szakács, tudom, hogy nem 8 órát dolgoznak, sokszor éjfélig bent van, ilyet semmiképpen nem csinálnék. egyáltalán érdemes egyetemre, főiskolára menni?? van olyan szak amit elvégzek és utána biztos állásom lesz?? előre is köszi a válaszokat
2010. szept. 10. 12:20
1 2 3
 21/24 anonim ***** válasza:
51%
megkérdezhetem hol tanulsz vegyésznek? tetszik, jól megy?
2010. szept. 10. 12:54
 22/24 anonim ***** válasza:
76%

Akkor ha ez érdekel, válassz pl. kommunikáció- és médiatudomány szakot (bár ez most nagyon divat szak lett). Én is erre jártam (mondjuk aztán inkább váltottam másra), és nagyon sokféle dologról tanultunk, kicsit társadalomtudományos jellege is volt a dolognak.

És amúgy ez mellé nem hülyeség valami gazdasággal kapcsolatos szak, hiszen aki egy televízó vagy újság vagy hasonló pénzügyeivel foglalkozik, annak mindkét területhez értenie kell(ene), ezért az ilyen sokoldalú embereket örömmel fogadják.

2010. szept. 10. 13:57
 23/24 anonim ***** válasza:

12:54-es közép iskolában tanulok vegyésznek vagyis vegyész technikusnak:) okj-s képzés

[link]

de írtam is hogy ez most nálam egy alap szak lesz mivel lány vagyok így vegyipari vagy vegyész technikusként nem igazán alkalmaznának viszont vannak ráépülő szakok amik már nagyon jók! Én egy kis városban lakom:) nálunk azért van iylen oktatás a suliban mivel itt található az Alkaloida gyár:)

2010. szept. 10. 15:04
 24/24 anonim ***** válasza:
Ne erről az oldalról tájékozódj... Itt mindenki beírja a butaságát, a pletykákat, hogy ebből van sok, abból van sok, holott nulla rálátása van a szakmára. A jogász szakot mindenki szidja, a szakmabeliek teljesen mást mondanak...
2010. szept. 12. 12:39
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!