Mit lenne érdemes manapság tanulni?
Van bármi, amihez lenne kedved? Mert tanulhatsz bármit, ha nem szívvel lélekkel csinálod, akkor még ha el is tudsz helyezkedni, a pokolba fogod kívánni az egészet.
Amúgy meg azt mondanám, hogy nagy valószínűséggel akkor tudsz elhelyezkedni, ha olyasmihez értesz, amihez kevesen, vagy amihez kevés embernek van gusztusa/idegrendszere, stb. Illetve persze vannak az olyan szakmák, amikhez valódi elhivatottság kell, de sokat nem lehet vele keresni, csak hát ezeket pont ezért választják kevesen, mert aki mégis ilyen területen helyezkedik el, azt nem a pénzszerzés motiválja, hanem egyfajta belső késztetés, hogy azt tegye, amit tesz.
Akár kombinálhatod is - újságírás + nyelv. S ha nem "futsz be" rögtön az újságírással, tudsz addig is tanítani, vagy fordítani. Szakfordítók is vannak (sőt... biztos kell újságokat is fordítani! :))
Egy másik, ami még sztem ebben az őrült világban hasznos és humán, az a pszichológus (nem pszichiáter, ahhoz orvosi kell). Esetleg szociológus.
kár hogy nem szereted a fizikát-kémiát nekem sem a szívem csücske én most gazdaságiról váltottam vegyészre:) pedig szerettem, meg értettem is de nagyon telített és nincs sok esély mert igen az alapján tudsz elhelyezkedni ha van ismerős:S a vegyészetet pedig azért választottam mert hiány szakma sőt ott vagy tudod vagy nem :) ha jó vagy benne nagyon jó fizetés:) én is lány vagyok és ez most nekem 2 éves képzés és mivel már modul vizsgás utána lehet elvégzek még 1 év alatt két szakmát:) (gyógyszer készítő, drog és toxikológus)
De ha újság írás foglalkoztat és komolyan nagyon jó vagy benne akkor vágj bele, de a médiába/sajtóba csak is ismerős által tudsz bekerülni!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!