Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Mit lenne érdemes manapság...

Mit lenne érdemes manapság tanulni?

Figyelt kérdés
Azért kérdezem, mert ugye februárig be kell adni a jelentkezést, de választani nem tudok... És annyi mindent olvasok itt, szinte semmit nem éri meg manapság tanulni. Vegyünk példának engem. Szerettem volna (persze még most is szeretnék) újságírást tanulni, amiről az emberek 99%-a azt gondolja, h. nem ér semmit. Amikor ezeket olvastam, már el is ment tőle a kedvem, teljesen elbizonytalanodtam:S Nézegettem miket írtak a gazdasági szakokról, mert arra is jelentkeznék, azzal is u. az volt, egyik sem jó semmire. A nyelvi szakok szintén nem, max. úgy ha mellette van még vmilyen diplomám és még plusz nyelvismeretem. Tehát ezek kiestek. A művészeti képzések nem nekem valók. Kiesett. Egészségügy nem érdekel, kiesett. Katonai, szóba sem jöhet, tanító óvodapedagógus unalmas, természettudomány brr...kémia fizika, a hideg is kiráz tőle, talán még a vendéglátás, de arra is azt írjátok, hogy itt magyarországon nem lehet vele elhelyezkedni, jogász...szintén annyi van belőle mint a rosseb, sok idő és pénz, orvos, kizárt, nem bírnám...az pedig még több pénz és még több idő... a szokásos szakmunkás foglalkozások pedig szintén nem jöhetnek szóba, tekintve, hogy lány vagyok, nem leszek sem kőműves, sem pedig olyan aki cnc szerszámgépekkel foglalkozik... szakács, pincér, cukrász, időben megint sok, és a barátom szakács, tudom, hogy nem 8 órát dolgoznak, sokszor éjfélig bent van, ilyet semmiképpen nem csinálnék. egyáltalán érdemes egyetemre, főiskolára menni?? van olyan szak amit elvégzek és utána biztos állásom lesz?? előre is köszi a válaszokat
2010. szept. 10. 12:20
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
83%
Az informatikát kihagytad, pedig ott aztán lehet szakítani is rendesen, és keresett szakma is. Bár ha jól látom, neked inkább a humán szakmák fekszenek. Akkor szociálpolitikus.
2010. szept. 10. 12:38
 12/24 anonim ***** válasza:
100%

Van bármi, amihez lenne kedved? Mert tanulhatsz bármit, ha nem szívvel lélekkel csinálod, akkor még ha el is tudsz helyezkedni, a pokolba fogod kívánni az egészet.

Amúgy meg azt mondanám, hogy nagy valószínűséggel akkor tudsz elhelyezkedni, ha olyasmihez értesz, amihez kevesen, vagy amihez kevés embernek van gusztusa/idegrendszere, stb. Illetve persze vannak az olyan szakmák, amikhez valódi elhivatottság kell, de sokat nem lehet vele keresni, csak hát ezeket pont ezért választják kevesen, mert aki mégis ilyen területen helyezkedik el, azt nem a pénzszerzés motiválja, hanem egyfajta belső késztetés, hogy azt tegye, amit tesz.

2010. szept. 10. 12:40
 13/24 anonim válasza:
84%
szerintem elsősorban saját magadra hallgass. ha az újság íráshoz van kedved, akkor csináld azt, aztán ha nem jön be később válthatsz. nehéz eldönteni, hogy mi az amit az ember egész életében szívesen csinál.
2010. szept. 10. 12:42
 14/24 anonim ***** válasza:
56%
ha szívesen tanulsz nyelveket, szerintem az nem elveszett ötlet. magántanulókat találsz nagyon gyorsan, biztos lenne jelentkező. aztán pedig elmehetsz egy nyelviskolához. nyugis és biztos állás. én ezt nem zárnám ki. aztán ha mégse jönne be, nem kell a kukába dobnod a tudásod, mert a nyelvtudás minden területen jól jön
2010. szept. 10. 12:44
 15/24 anonim ***** válasza:

Akár kombinálhatod is - újságírás + nyelv. S ha nem "futsz be" rögtön az újságírással, tudsz addig is tanítani, vagy fordítani. Szakfordítók is vannak (sőt... biztos kell újságokat is fordítani! :))

Egy másik, ami még sztem ebben az őrült világban hasznos és humán, az a pszichológus (nem pszichiáter, ahhoz orvosi kell). Esetleg szociológus.

2010. szept. 10. 12:47
 16/24 A kérdező kommentje:
Na akkor elmondom, hogy én mit is szeretnék igazán:) Már a kérdésem után is írtam, hogy engem nagyon érdekel az újságírás:) Cikkeket írni, utazni, kutatni, emberekkel találkozni, szerintem ez egy izgalmas szakma, persze nem a legelejétől, de ha már az ember egy kis hírnevet is szerzett magának, és annyi mindennel lehet foglalkozni, különböző témákban írni, politikai, gazdasági, vallási, vagy akár egy női magazinnál elhelyezkedni.(na, azért nem akármilyen "szenny"lapoknál...)és ehhez mi kéne? pont azok a szakok, amik mind büfészakok, legalábbis szerintem, társadalmi tanulmányok, irodalom, történelem, nemzetközi tanulmányok, ezek nagy mértékben szélesítik az ember látókörét, értelmes, az átlagnál műveltebb emberré tesz.
2010. szept. 10. 12:47
 17/24 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindenkinek a bíztatást ;) annyit még kérdeznék, hogy mit gondoltok arról, hogy az újságírás mellé egy gazdasági szakot elvégeznék, ha az újságírás egyáltalán nem jön be? persze reméljük nem így lesz, de hátha...egy gazdasági+plusz nyelvek, azzal azért már tudnék mit kezdeni nem? mondjuk ha több európai országot is nézünk, nem csak Magyaro.-ot.
2010. szept. 10. 12:50
 18/24 anonim ***** válasza:
elvileg igen, jó az elgondolás. csak a bölcsész szakok egyre inkább kezdenek büfé szakká válni. és nem az oktatással van a gond, aki akar tanulni az tud, hanem általában a tanulók színvobalával. (csak azért ment ide, mert máshova nem vették fel, stb.) ettől függetlenül te nyugodtan belevághatsz, és lehetsz sikeres.
2010. szept. 10. 12:50
 19/24 anonim ***** válasza:
Előző vagyok: ha mellé pl. könyvelő leszel, az is ad 1 alap "biztonságot".
2010. szept. 10. 12:52
 20/24 anonim ***** válasza:

kár hogy nem szereted a fizikát-kémiát nekem sem a szívem csücske én most gazdaságiról váltottam vegyészre:) pedig szerettem, meg értettem is de nagyon telített és nincs sok esély mert igen az alapján tudsz elhelyezkedni ha van ismerős:S a vegyészetet pedig azért választottam mert hiány szakma sőt ott vagy tudod vagy nem :) ha jó vagy benne nagyon jó fizetés:) én is lány vagyok és ez most nekem 2 éves képzés és mivel már modul vizsgás utána lehet elvégzek még 1 év alatt két szakmát:) (gyógyszer készítő, drog és toxikológus)

De ha újság írás foglalkoztat és komolyan nagyon jó vagy benne akkor vágj bele, de a médiába/sajtóba csak is ismerős által tudsz bekerülni!

2010. szept. 10. 12:53
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!