Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Mit lenne érdemes manapság...

Mit lenne érdemes manapság tanulni?

Figyelt kérdés
Azért kérdezem, mert ugye februárig be kell adni a jelentkezést, de választani nem tudok... És annyi mindent olvasok itt, szinte semmit nem éri meg manapság tanulni. Vegyünk példának engem. Szerettem volna (persze még most is szeretnék) újságírást tanulni, amiről az emberek 99%-a azt gondolja, h. nem ér semmit. Amikor ezeket olvastam, már el is ment tőle a kedvem, teljesen elbizonytalanodtam:S Nézegettem miket írtak a gazdasági szakokról, mert arra is jelentkeznék, azzal is u. az volt, egyik sem jó semmire. A nyelvi szakok szintén nem, max. úgy ha mellette van még vmilyen diplomám és még plusz nyelvismeretem. Tehát ezek kiestek. A művészeti képzések nem nekem valók. Kiesett. Egészségügy nem érdekel, kiesett. Katonai, szóba sem jöhet, tanító óvodapedagógus unalmas, természettudomány brr...kémia fizika, a hideg is kiráz tőle, talán még a vendéglátás, de arra is azt írjátok, hogy itt magyarországon nem lehet vele elhelyezkedni, jogász...szintén annyi van belőle mint a rosseb, sok idő és pénz, orvos, kizárt, nem bírnám...az pedig még több pénz és még több idő... a szokásos szakmunkás foglalkozások pedig szintén nem jöhetnek szóba, tekintve, hogy lány vagyok, nem leszek sem kőműves, sem pedig olyan aki cnc szerszámgépekkel foglalkozik... szakács, pincér, cukrász, időben megint sok, és a barátom szakács, tudom, hogy nem 8 órát dolgoznak, sokszor éjfélig bent van, ilyet semmiképpen nem csinálnék. egyáltalán érdemes egyetemre, főiskolára menni?? van olyan szak amit elvégzek és utána biztos állásom lesz?? előre is köszi a válaszokat
2010. szept. 10. 12:20
1 2 3
 1/24 anonim ***** válasza:
51%
Én az Óbudai Egyetemre járok, nyomdamérnök leszek. ez még egészen piacképes szakma, ha érdekel szívesen mesélek róla, írj privit.
2010. szept. 10. 12:28
 2/24 anonim ***** válasza:
76%
miért én mondjam meg h mit tanulj? te felelősséged te döntésed. én csak annyit tudok mondani h olyan melót válassz amit majd szeretni fogsz.
2010. szept. 10. 12:29
 3/24 anonim ***** válasza:
51%
Manapság nincs ilyen, hogy garantált állás, ha ezt, vagy azt tanulod. Szerintem az állásos 99%-a protekciós alapon kerül betöltésre. Igazából kb. szinte minden szóbajöhető tanulási irányt kizártál... Én ha újrakezdhetném, valamilyen pénzügyi-számviteli dolgot tanulnék, azzal viszonylag sok helyen el lehet helyezkedni.
 4/24 anonim ***** válasza:
100%

Már bocsáss meg, de te gyakorlatilag minden szakterületet kizártál már! D: Én nem is tudok mit ajánlani neked ezeken kívül...

Amit a kérdésre írtam volna, az az ápolói lett volna, mert hiányszakma, és ha szaknyelvizsgát teszel le mellé külföldön is könnyen elhelyezkedhetsz jó pénzért.

Igazából mihez lenne kedved egyáltalán? Az alapján, amit írtál mindennel van valami bajod... :S

5/24 anonim ***** válasza:
100%
ezt szeretném én is tudni, ha valaki megírja, oda megyek. Nehéz az biztos, semmire sincs garancia.
 6/24 anonim ***** válasza:
76%

első vagyok

én is lány vagyok, írtad, hogy a kémia, fizika "nem megy" neked. itt van az is, de egyáltalán nem nehéz.

szóval írj, ha felkeltettem az érdeklődésedet:)

7/24 anonim ***** válasza:
100%

Nem arról van szó, hogy egy szakmát megszerezni értelmetlen, hanem arról, hogy értelmetlen úgy belekezdeni, ha nincsenek meg a kiterjedt kapcsolataid az adott területen ahhoz, hogy állást is kapj.

Olyan, hogy pályakezdőként máris a szakmádban kapsz munkát, nem túl gyakori. Ilyenkor megy a keresgélés, de ugye élni is kell valamiből, tehát el kell vállalni az alja munkát, gyári melót, teszkót, mekit. Közben elmész néhány interjúra, és rájössz, hogy már az igazgató unokaöccsének a barátnőjének a nevelt fia van megnevezve az állásra, csak ugye a hirdetést kötelező feladni. Köszönjükmajdértesítjük.

Tehát tanulni mindenképpen kell, mert ha semmid sincs, akkor még annyira sincs esélyed, mint egyébként. Csak olyan szakmát kell találni, ami keresett is, meg ahova be is tudnak téged nyomni.

2010. szept. 10. 12:31
 8/24 anonim ***** válasza:
84%

Pl. a nyelvszakok -már ha felvesznek és elvégzed- nem mindig haszontalan. Pl. idegenvezető, nyelvtanár. Egy nyelvtanárnak sok a lehetőség, és potenciálisan jóval többet is kereshet (magánoktatással), mint egy átlag tanár.

Amúgy tényleg nincs olyan szak, amivel 100%-ig biztos állásod lesz. Pl. mérnöki szak, amiből elvileg Európában hiány van, kezdőknek nem tartogat túl sok jót. Ha felvesznek tapasztalat nélkül, akkor már kb. sínen vagy, de addig szívhatsz.

Amúgy kár, hogy nem érdekel a fizika, kémia, pedig nagy szükség van most az ilyen szakos tanárokra, kár, hogy alacsony a fizetés.

2010. szept. 10. 12:31
 9/24 anonim ***** válasza:
78%
ha egészségügy szóba jönne, azt mondanám, hogy fogorvos. jó fizetés és nem kell emberéletekért felelned.
2010. szept. 10. 12:34
 10/24 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindenkinek aki válaszolt:) Egy picit talán félreértődött a dolog, nyilván én nem voltam egyértelmű. Nekem a bölcsész-szakok, a nyelvek, a gazdasági szakok tetszenek, és szívesen elvégezném őket, de mindenki lehúzza és egyszerre jön az, hogy nincs értelme, meg telített a szakma:S így azért már nincs sok kedve az embernek belevágni :S
2010. szept. 10. 12:37
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!