Mit lenne érdemes manapság tanulni?
Már bocsáss meg, de te gyakorlatilag minden szakterületet kizártál már! D: Én nem is tudok mit ajánlani neked ezeken kívül...
Amit a kérdésre írtam volna, az az ápolói lett volna, mert hiányszakma, és ha szaknyelvizsgát teszel le mellé külföldön is könnyen elhelyezkedhetsz jó pénzért.
Igazából mihez lenne kedved egyáltalán? Az alapján, amit írtál mindennel van valami bajod... :S
első vagyok
én is lány vagyok, írtad, hogy a kémia, fizika "nem megy" neked. itt van az is, de egyáltalán nem nehéz.
szóval írj, ha felkeltettem az érdeklődésedet:)
Nem arról van szó, hogy egy szakmát megszerezni értelmetlen, hanem arról, hogy értelmetlen úgy belekezdeni, ha nincsenek meg a kiterjedt kapcsolataid az adott területen ahhoz, hogy állást is kapj.
Olyan, hogy pályakezdőként máris a szakmádban kapsz munkát, nem túl gyakori. Ilyenkor megy a keresgélés, de ugye élni is kell valamiből, tehát el kell vállalni az alja munkát, gyári melót, teszkót, mekit. Közben elmész néhány interjúra, és rájössz, hogy már az igazgató unokaöccsének a barátnőjének a nevelt fia van megnevezve az állásra, csak ugye a hirdetést kötelező feladni. Köszönjükmajdértesítjük.
Tehát tanulni mindenképpen kell, mert ha semmid sincs, akkor még annyira sincs esélyed, mint egyébként. Csak olyan szakmát kell találni, ami keresett is, meg ahova be is tudnak téged nyomni.
Pl. a nyelvszakok -már ha felvesznek és elvégzed- nem mindig haszontalan. Pl. idegenvezető, nyelvtanár. Egy nyelvtanárnak sok a lehetőség, és potenciálisan jóval többet is kereshet (magánoktatással), mint egy átlag tanár.
Amúgy tényleg nincs olyan szak, amivel 100%-ig biztos állásod lesz. Pl. mérnöki szak, amiből elvileg Európában hiány van, kezdőknek nem tartogat túl sok jót. Ha felvesznek tapasztalat nélkül, akkor már kb. sínen vagy, de addig szívhatsz.
Amúgy kár, hogy nem érdekel a fizika, kémia, pedig nagy szükség van most az ilyen szakos tanárokra, kár, hogy alacsony a fizetés.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!