Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Egyedülálló anyaként lehetetle...

Egyedülálló anyaként lehetetlen kisgyerek mellett programozónak tanulni?

Figyelt kérdés
2022. jan. 7. 18:19
1 2 3 4
 21/38 anonim ***** válasza:
75%
Illetve hogy biztos programozassal akarsz e foglalkozni vagy pl ITval. A 2 az 2 különböző dolog. Az IT-t még jobban el tudom képzelni hogy nem feltétlen kell hozzà diploma. Pl rendszeradminisztratorkent. De jo angol az kell oda is az biztos.
2022. jan. 7. 21:36
 22/38 anonim ***** válasza:
80%

Jaj hagyjatok már a hülyeséggel. Felnőtt emberek meg tudnak tanulni komolyabb dolgokat, ahol sokkal kevesebb lehetőségük van próbálkozni, mert minden hibának súlya van. Ne ide jöjjön már vergődni a sok magát különleges képességűnek képzelő gyökér, könyörgöm!

Programozni bárki meg tud tanulni, aki valóban akar. Nem szuperképesség, főleg ha olyan ágazatot választasz, amihez nem kell matek. Ismerek egy halom kollégát, aki finoman szólva egy gyökér, mégis el tudja végezni a munkáját és meg is fizetik érte. De tény, hogy ezek az emberek rendesen csinálják, nem úgy, mintha regényt olvasnának: napi két óra, aztán pihike. Nem, ez így tényleg teljesen fölösleges, ahogy az a szüttyögés is, ami OKJ-n megy. Oktattam ilyen képzésen, inkább nem részletezem. Elszántság kell, tudatosítani magadban, hogy eleinte lehet, hogy elég unalmas és favágós az egész és időbe telik, mire izgalmasabb dolgokat csinálhatsz és mások által még nem vagy csak részben megoldott problémákkal foglalkozhatsz. Ezt át kell hidalni és tényleg, az kell, hogy napi több óra fókuszált tanulásra hajlandó és képes legyél. Ha nincs rutinod, megy minden a levesbe, de egyébként meg lehet tanulni programozni, főleg az ilyen webfejlesztgetős akármiket. Van ennek is komolyabb része, amihez kell azért elég kemény természettudományos vagy műszaki alap, de a szakmában dolgozók jelentős része is hülye ezekhez a dolgokhoz jellemzően, ennek ellenére boldogul. Gyakorlás és rutin számít, az pedig intenzív készüléssel és önálló, céltudatos keresgéléssel, tanulással lesz.

2022. jan. 7. 22:30
 23/38 anonim ***** válasza:
71%

Ugyanakkor ha prosiskodni akarsz a szakmában, javaslom a latexruhát inkább, hamarabb célt érsz. Akármennyire is pénzgyárosnak van beállítva a szakmánk, nem, nem a két szép szemünkre kapjuk a bérünket...

Én is pályaváltó vagyok, egy alap és egy mesterképzés van mögöttem más területről, illetve most csinálok egy informatikai alapképzést. Nem akarok nagyképűnek tűnni, de úgy gondolom, az estem és a motivációim is másak, mint annak, akit idefújt a szél a pénzszagra.

2022. jan. 7. 22:35
 24/38 anonim ***** válasza:
79%

Ha eddig nem nagyon érdekelt ez a dolog, nem foglalkoztál vele a szabadidődben. Nem hallgattál nyakra-főre információ-technológia témában dolgokat, videókat, vlogokat (angolul!), nem igazán érdekelnek Téged a számítógépek, akkor szerintem ne erőltesd ezt a témát. Komolyan.

A párom egy igazi kocka. Nem tanult soha semmi ilyesmit. De tényleg rengeteg időt szán a drága erre a témára. Mindent angolul hallgat. Most már ilyen területen is dolgozik. Számomra ez az egész kínai, amiről beszél.

Szép lenne, meg jó ha Én is értenék hozzá. De belátom, hogy nekem ez nem való, mert már ezt a szakzsargont se értem, amit magyarul elmond nekem. Csak egy tanács.

2022. jan. 7. 22:39
 25/38 anonim ***** válasza:
100%
Amit talán egyszerűbb otthon is saját tempóban tanulni az a nyelvek. Angollal tele az internet, hazai ès külföldi nyelvtanulós oldalak stb. Egy folyékony nyelvtudàs már hasznos lehet, hogy valami olyan melót fogj ki ami többet fizet. Aztán angol után jöhetne mèv egy nyelv, mondjuk a nèmeg. Angol-nèmet pàrosìtassal meg nem 250 ezekben kell màr gondolkodni.
2022. jan. 8. 09:29
 26/38 anonim ***** válasza:
83%
22es igazad van részben de azért azt ne felejtsd el hogy a kérdező egyedülálló anya. Mikor 10 éve úgy döntöttem felcsapok szoftverfejlesztő mérnöknek még én is keménynek éreztem a felkészülést munka mellett, pedig nekem volt már (nem szakirányú) BSC diplomàm plusz párom abban a 2-3 hónapban egyedül vitte a háztartást meg a gyereknevelést. Késnek nem késő bele vágni, én akkor 30 voltam és úgy ültem le C-t tanulni könyvből és weboldalról hogy előtte soha nem foglalkoztam vele. Az pedig valóban igaz hogy ez nem egy ilyen megtanulom és csinálom. Még így 10 év után is kapok olyan feladatokat amik megizzasztanak. Igaz hogy nem vagyok az a 'kék' típus, sokkal inkább sárga.
2022. jan. 8. 09:31
 27/38 anonim ***** válasza:
90%

26

Épp erről beszéltem, ha nem tűnt volna fel, hogy nem szuperképesség, de az időt és az energiát bele kell tolni. Bárki képes rá, aki tényleg ezt akarja és sok követ megmozgat ezért. Olyan nincs, hogy valaki születésétől fogva alkalmas vagy alkalmatlan. Ezt a tudást elsősorban motivációs tényezők határozzák meg, pont ahogy a legtöbb komoly szakma esetében.

2022. jan. 8. 14:15
 28/38 anonim ***** válasza:
Nem egészen. Ahogy írtam egyedülálló szülőként bazi nehéz.
2022. jan. 8. 15:47
 29/38 anonim ***** válasza:

A mi cégünknél ezeket a gyorstalpalókat nem nézik sokba, pedig bem ez a fő profilunk, csupán van egy ilyen osztályunk. Nálunk elvárás a diploma.

Én biztosan nem a programozást választanám, 0 előélettel elég kemény lesz. Igen, hangzatosak a szép fizuk, de itt sincs kolbászból a kerítés.

Nem lebeszélni szeretnélek, de a fizun kívül mi motivál abban, hogy ezt a területet válaszd?

2022. jan. 10. 05:30
 30/38 A kérdező kommentje:

Az, hogy ha jó vagy, akkor gyerek mellett egy idővel otthonról is csinálhatom home office-ban ha jól tudom...

Vagy ha nem is otthon, de ahogy tudom, csaladbaratabb szakma.. bár gondolom attól függ hol dolgozol.

Az, hogy mennyire élveznèm, azt nem tudom, mert amíg nem csináltam, nem tudom milyen.

2022. jan. 10. 06:08
1 2 3 4

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!