Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Egyedülálló anyaként lehetetle...

Egyedülálló anyaként lehetetlen kisgyerek mellett programozónak tanulni?

Figyelt kérdés
2022. jan. 7. 18:19
1 2 3 4
 11/38 anonim ***** válasza:
71%
Sajnos nem nagyon tudok hasznàlható tanácsot adni ez ügyben. Ha jól értem akkor még soha nem foglalkoztàl programozassal ugye? Egy OKJ képzésről én is nehezen tudom elkepzelni hogy egyrészt hasznàlható tudást ad másrészt valami jól fizető nagy cég komolyan venné.
2022. jan. 7. 20:26
 12/38 A kérdező kommentje:

#11 Még soha nem foglalkoztam programozassal..

De ugyanakkor meg mindenhol azt látom, hogy rengeteg olyan ember van, aki pályát vált és előtte totál mást csinált és elvileg nem akadály.

Meg azt is hallom sokszor, hogy a diploma nem számít sokat, mert sokan még diplomával sem tudnak semmit ezen a területen. Mert, hogy nem attól lesz jó programozó valaki, hogy elvégzett egy egyetemet.

Egyébként én ápoló szerettem volna lenni, annak akartam továbbtanulni, de aztán terhes lettem, én bevallaltam a babát egyedül is és így már esélytelen egészségügyben dolgozni. Főleg ilyen fizetésből gyereket eltartani. Meg egyáltalán nem családbarát szakma.

Szóval nekem a programozás eddig sosem volt képben, teljesen más terület érdekelt. De a dolgok változtak.

Nem mondom, hogy nem tudnám megszeretni, sőt lehet jó is lennék benne, nem tudom, de az tény, hogy eddig a pontig mindig is hidegen hagyott az IT szektor.

2022. jan. 7. 20:47
 13/38 anonim ***** válasza:
86%
A probléma veled is ugyanaz mint mindenki mással akinek fogalma sincs az egészről csak hallotta, hogy milyen fizuk röpködnek. Azt hiszitek hogy ezt is egyszer bemagolod aztán dőzsi-dőzsi dől a lóvé. Hát nagyon nem így működik. Amúgy az meg eleve beszédes hogy te úgy gondolod hogy majd jobb leszel egy olyannál akinek programozói diplomája van. Igen a diploma nem garantál komoly tudást de ad egy alapot amire lehet építkezni. Az okj-s gyorstalpalók alapot sem adnak.
2022. jan. 7. 20:58
 14/38 anonim ***** válasza:
77%
Hát gondolkodom mi lehetne az optimális út. Gyerkőc és munka mellett egyedül egy mérnök BSC nagyon nagy falat lenne így az biztos. Viszont ahhoz meg hogy diploma nélkül felfigyelnek valakire szerintem nagyon nagyon jól kell tudni programozni. Plusz angolul minimum. Illetve a programozási nyelvekből is sok féle van.
2022. jan. 7. 21:01
 15/38 A kérdező kommentje:

#13 miért kell ilyen stílusban beszélni? 😃 Mi a beszédes? Az, hogy semmit nem konyitok az egészhez viszont keresem hol tudnám elkezdeni és ehhez segítséget kérek? 😃 Akkor igazad van.

Én tapasztalt programozoktól hallottam amit mondok, hogyha gyakorlás nincs mögötte csak halom elmélet, akkor nem sokat kezdenek egy diplomással.

Ami a fizetést illeti, gondolom a kezdő fizetés nem egetrengeto. Én sem úgy gondoltam, hogy első 5 évemben milliomos leszek.

2022. jan. 7. 21:07
 16/38 A kérdező kommentje:
#14 De akkor ennyi erővel a tanfolyamoknak sincs semmi értelme, mert akkor ott is nagyon nagyon jónak kell lennie mindenkinek ahhoz, hogy felfigyeljenek rájuk. Ezek a tanfolyamok meg garanciát is vállalnak arra, hogy találnak munkát. Akkor most nem értem 🙁
2022. jan. 7. 21:10
 17/38 anonim ***** válasza:
21%

Tehát soha semmilyen végzettséget nem tudtál szerezni talán egy érettségid ha van és akkor progmozó akarsz lenni. Ez jó! Feldobtad az estémet. 🤣

De csak hogy valami konstruktívat is hozzászóljak keress inkább valami neked valóbb szakmát pl kosárfonó vagy cipő felsőrész készítő. Azokat biztos el is végzed és azzal is lehet pénzt keresni,nem is keveset ha jól csinálod.

2022. jan. 7. 21:23
 18/38 anonim ***** válasza:
84%
Írtad hogy nagyon drágák ezek a tanfolyamok. Ha tényleg garanciát vállalnak hogy elhelyezkedhetsz programozóként akkor még az a kérdés hogy tudnád e csinálni, van e hozzá erzeked. Ezért azt javaslom kezdj el ismerkedni a dologgal mielőtt bele vagsz.
2022. jan. 7. 21:24
 19/38 A kérdező kommentje:
#17 A magánéletemhez semmi közöd,hogy eddig mit miért és mennyire tudtam elérni, amugymeg sokáig beteg voltam és nem tudtam tanulni, de nem baj belyegezd már meg a másikat ismeretlenül, úgy is csak magadat minősíted 👍
2022. jan. 7. 21:30
 20/38 anonim ***** válasza:
89%
Miért pont programozás?
2022. jan. 7. 21:33
1 2 3 4

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!