Hi,Gergő vagyok. Emelt szintű kémia érettségivel
kapcsolatban szeretnék kérdezni, mivel jövőre kell
érettségiznem. ?
Figyelt kérdés
Jelenleg sajnos nagyon rosszul állok a tantárgyból, és a tanárnőm azt mondta, hogy ki fog rakni a faktról. A biológia jól megy, de a kémia nagyon nehezen megy nekem. A tanárom egy hónapot még ad, hogy javuljak, de ha nem sikerül, akkor tényleg ki fog rakni. Szerintetek ennyi idő alatt lehetséges a fejlődés? Fogalmam sincs,hogyan kezdjek neki.Volt valaki hasonló helyzetben? Eddig csak egyeseket írtam, és ez már nagyon zavar, de lehet, hogy későn kaptam észbe. Kérem, troll válaszokat ne írjatok.
Kérd meg osztálytársadat, hogy korrepetáljon. A szüleidtől magántanárt. Internetes kiegészítő anyagokat. Nem érted az anyagot, vagy mi a probléma? A fizika nem megy jobban? Felvételi tárgynak az is megfelel.
tegnapelőtt 20:04
2/12 A kérdező kommentje:
Sajnos a szüleimnek nincs lehetőségük magántanárra, ezért talán jobb döntés lenne a fizikával foglalkozni, de hallottam, hogy az sokkal nehezebb. Ugyanakkor tudom, hogy a kémia is fontos lesz az egyetemen. Mostanra rájöttem, hogy szeretnék változtatni a kémiával kapcsolatos hozzáállásomon. Talán már késő...de egyáltalán nem értem a tantárgyat .
tegnapelőtt 21:05
3/12 anonim válasza:
Kinek mi. Neked a kémia a nehezebb. Az egyetemmel majd ráérsz akkor foglalkozni, ha felvettek, most az érettségire gyúrj. Ha meg maradsz a kémiánál, akkor kérjél segítséget.
tegnapelőtt 21:33
4/12 anonim válasza:
"Szerintetek ennyi idő alatt lehetséges a fejlődés?"
Persze, de kezdd el azonnal!
Jól tippelek, hogy a számítási feladatok fognak ki rajtad? Az a nehéz...van azonban egy remek könyv, ha még esetleg nem ismered: Villányi Attila - Ötösöm lesz kémiából. Két kötet, egy vékonyabb a feladatokkal és egy vastagabb a megoldásokkal. Mármint nem csak a végeredményekkel, hanem teljes levezetéssel, pár esetben több megoldási úttal is. Eszméletlenül jó és egyedülálló kiadvány, kezdd el és oldatni fogják magukat a feladatok! Ha végigveszed, nem csak az órán fogsz ötösöket írni, hanem az emelt kémiád is sikerülhet ötösre simán (végig amúgy nem is kell, emlékeim szerint a vége már az emelt szintű érettségi követelményein is túlmutató versenyfeladatokból áll). Hajrá!
tegnapelőtt 21:40
5/12 anonim válasza:
#4. Még egy tipp, kérdező. Ha komolyan gondolod (márpedig miért is ne gondolnád), akkor menj haza az iskolából, pihenj egy kicsit, majd naponta legalább nettó két, de ha belelendülsz, akár 3-4 órát foglalkozz vele! A telefont rakd félre és rá se nézz, csak óra legyen a közeledben, hogy érzékeld az eltelt időt és ez tényleg haladásra sarkalljon! A könyvet ha nem tudod egyből beszerezni, nézz utána a sulikönyvtárban, én sem a kiadványba írtam anno a megoldásokat, hanem egy négyzetrácsos spirálfüzetbe dolgoztam.
tegnapelőtt 21:45
6/12 A kérdező kommentje:
Szia! Igen, megvan a könyv, köszönöm a hozzászólásodat😊 Jelenleg tanulásból válaszolok, és sajnos egyedül nem tudok semmit. Az alap dolgok mennek, de lehet, hogy érdemes lenne fizikára mennem? Nem tudom, összezavarodtam, és szomorú is vagyok emiatt. Tudom, hogy ez az én hibám, de nagyon szeretnék orvos lenni.
tegnapelőtt 22:02
7/12 A kérdező kommentje:
heti 6 óra Kémiám van
tegnapelőtt 22:04
8/12 anonim válasza:
A tanár jól magyaráz? A többiek értik?
tegnapelőtt 22:10
9/12 A kérdező kommentje:
Csak 3 an vagyunk fakton. Ők értik, mert mindig figyeltek,és régebb óta tanulják mint én.🙁
tegnapelőtt 22:15
10/12 anonim válasza:
Érdemes ezzel foglalkozó youtube-csatornákat keresni, a mai világban csak jól kell rákeresni a tananyagra.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!