Kémiából érettségiznék, de technikumba járok. Lehetőségek?
Az érettségi felkészülést magadnak kell megoldanod. Vagy létesíthetsz vendégtanulói jogviszonyt egy iskolával, ahol oktatják tantervszerűen a kémiát, és ott felkészítenek. (Ez utóbbi szerintem jóval macerásabb, nem is tudom a
pontos menetét, mikéntjét.)
Az érettségit pedig úgy lehet megoldani -amennyiben középsulisként szeretnéd letenni-, hogy előtte két osztályozóvizsgát is teljesítened kell. Utána érettségizhetsz.
Az #1 válaszoló vagyok.
Szeretnék pontosítani. Az előző valaszolban azt írtam, hogy két db osztályozóvizsgát kell tenned. Ezt a mondatot úgy egészíteném ki, hogy legalább két osztályozóvizsgát kell tenned, ugyanis nem tudom biztosra, hogy a előrehozott érettségikor a term. tud.-os tantárgyak esetében mi van. Szerintem viszont elég kettő, mivel gimn. 9-10. osztályban van csak mindenkinek kötelezően a négy tantárgy.
Ezt a kérdést jó lenne, ha mindenki látná, aki szerint hülyeség a gimnázium, és technikumból is sima liba továbbtanulni. Még csak nem is teljesen más szakirányban tanulsz, mégsem megy egy kémiaérettségi, faca... -_-
Amúgy nemrég egy anyuka feltette azt a kérdést egy vendéglátóipari technikum szülőijén, hogy mit tegyenek, ha a gyerek rájött, hogy infóból óhajt érettségizni. "Anyuka azonnal, még a héten írassa át a gyereket az utca túloldalán lévő szakirányú techikumba." - jött az igazgató őszinte válasza.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!