Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Szerintetek Pascal vagy c nyelv?

Szerintetek Pascal vagy c nyelv?

Figyelt kérdés
Te melyiket választanád?
2010. szept. 4. 21:19
 1/7 anonim ***** válasza:
100%

Attól függ mire kell. Én mivel nem igazán értek hozzá, a Pascalt választanám ha akarnék saját szórakoztatásomra progikat írni. (Haver csinált már párat, ami nagyon tetszett.)

Ha komolyan akarnál foglalkozni inkább C++

Mégegyszer: nem vagyok infós, nem értek a programozáshoz.

2010. szept. 4. 21:32
 2/7 anonim ***** válasza:
100%

pascalt, sehol, az ég világon sehol sem alkalmaznak. Középiskolában legfeljebb, ezen mutatják be hogyan kell programozni, de üzleti felhasználása ma már nincs.

Hardwerfejlesztők C-t nyomják, és egyéb mikrokontroller nyelveket, közülük kiemelkedik az Assembly.

szoftverfejlesztésre meg ilyen bugyuta visual basic és java

2010. szept. 4. 21:32
 3/7 anonim ***** válasza:

Hát nem tudom, én Pascalt tanultam, de megbuktam belőle. Ez középiskolában volt.

Gondolom ez nem sokat segített, de azért leírtam. :D

2010. szept. 4. 21:38
 4/7 A kérdező kommentje:
Hát igen de azt mondják ha a pascal nehézségi foka 3 akkor a c 15 :S és heti 2órában tanulnánk!
2010. szept. 4. 22:39
 5/7 anonim ***** válasza:

a c nem nehezebb mint a pascal. Sőt sokkal lezserebb.

Amúgy ha a logikát megértetted akkor mindegy lesz neked, hogy miben programozol.

2010. szept. 5. 13:30
 6/7 anonim ***** válasza:
Pascalra ne pazarold az időt. Mi Pascalt tanultunk a műszaki szakközépben, mert jó nyelv arra, hogy elsajátítsd a programozás logikáját. Viszont nem használják sehol, és mi voltunk az utolsó osztály aki Pascalt tanult. Az utánunk levőek már C-ztek, és a C hasznosabb is. Szerintem ne a nehézséget figyeld, gyakorlással mindenbe bele lehet jönni, én a C-t ajánlom. :)
2010. szept. 5. 16:10
 7/7 anonim ***** válasza:
C-t kell tanulni. Nem nehéz, én egyszer egy hétvégén elolvastam az alap C könyvet, és utána már programoztam is (nem bonyolult dolgokat, csak amik a munkához kellettek). A pascal elavult, és szerintem a c-hez képest túlbonyolított.
2010. szept. 6. 21:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!