Melyik a legkönnyebb programozási nyelv ezek közül, Turbo Pascal 7. 0, FreePascal 2. 0, Delphi 6. 0, Borland C++ 6, GCC 3.2, Visual Studio Express C#, Visual Basic 6 vagy Perl?
Mért pont ezek közül?
amugy a pascal az elvileg lekönyebb nyelv
van még sok egyéb kevésbé ismert de dicsért nyelv Ruby meg hasonlók.
Pascal t tanulnak iskolában (vagyis azt tanitják)
egyetemen meg C nyelvet
viszont a leghasznosabb nyelv a C++ amit érdemes tanulni persze nem könyü
.
aki pascal t tanulta és megy neki az Delphi ben is könyen tud majd programozni.
Perl. Annal nem lehet egyszerubben programozni.
OKes, takolas, de amire nekem kellett arra tokeletes volt.
Nem vagyok programozo, es kb 3 honap alatt el tudtam jutni egy olyan szintre, hogy egy olyan objektum orientalt programot raktam ossze, ami egy tudomanyos publikaciohoz megfelelo szinvonalon mukodott (szerkezeti bioinformatika).
Okes, leszarom a memoriakezelest, a kod maintenance-t... bar a vegere nagyon faja kodot raktam ossze. Nekem abszolut No.1.
Ezek mind Futtató(compiler) programok nem nyelvek.Ezekből a nyelvek:
Pascal(Delphi)
C++
C#
Visual Basic
Perl
A pascal és a delphi szinte ugyanaz csak nagyon kis eltérések vannak közöttük.A legnagyobb eltérés közöttük hogy a delphi-t inkább grafikus programok írására használják.A C++ és a C# nagyon elterjedt és "sikeres" nyelvek érdemes megtanulni de nem olyan könnyű ha nincs bizonyos fokú előképzettséged.A Perl-t csak hallásból ismerem.Ezek a nyelvek közül a legkönnyebb a Pascal meg a Visual Basic de egyikkel sem érhetsz el túl sokat már nem nagyon használják.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!