A pascal programozási nyelv mennyire piacképes? Általában kik használják ezt a programozási nyelvet?
Gyakorlatban szinte senki, csak oktatási céllal (bár szerintem sokkal jobb lenne olyan nyelvvel tanulni, amit esetleg a gyakorlatba is lehetne használni).
Én javaslom a C,C++,C#, Java nyelveket, amiket gyakorlatban is használnak, illetve webre PHP, JavaScript.
A pascal tanuló nyelv. A strukturált erősen típusos programozást meg lehet vele tanulni. Sőt az algoritmikus gondolkodásmódot is jól fejleszti. Kezdő lépésnek jó.
És ha pascalon akarsz továbblépni van lehetőséged a Delphi - hez, amely pascal alapú, de már erősen objektum orientált és eseményvezérelt nyelv ez, ami eladható.
Viszont érdemes inkább majd a C , C++, C# felé elindulni, vagy akár az egyik legkeresettebb a Java nyelv felé fordulni.
Így van. Inkább Delphi.
Viszont ha java, akkor előtte tanul html és php-t. a Java önmagában nem sok mindenre jó, és elég nehéz az elsajátítása.
Merengek, hogy vajh miért van kiemelve egy immáron négy éves kérdés, amire ráadásul válasz is érkezett már.
@koki2000: Nem tűnsz túlontúl tájékozottnak. Rendszer- vagy hardverközeli fejlesztésket leszámítva a Java bármire a lehetséges két legjobb választás egyike.
#6: Azért a JavaScriptre sem mondanám, hogy semmire sem jó. Gyakorlatilag mindenhol ott van, mindenhol használják. A böngészőkön túl lehetséges asztali alkalmazást is készíteni JS-sel, megeszi a Windows Scripting Host, amivel feladatokat automatizálhatsz, makrónyelvként is használatos, a NodeJS-sel a szerveroldalon is felhasználhatod, és még számos más helyen dolgozgat, amiről eszedbe sem jutna, hogy JS hajtja. Nekem sem a kedvenc nyelvem, de azért elég sokoldalúnak mondanám.
A Pascal, mint olyan ma már nem piacképes. Közvetlen leszármazottja, a Delphi is erősen kihalóban van, bár itt-ott, főleg pénzügyi intézményekben még fel-felbukkan, de igen ritkán. Hobbi célokra, esetleg nosztalgiából, otthon el lehet vele mókázni, de hivatásos munkakörben nemigen fogsz találkozni vele - majdnem felvetettem, hogy talán a mikrokontrollereknél, de elsődlegesen ott is C-t, illetve C++-t alkalmaznak inkább, a Pascal pedig a hobbi projektek esetében jelenik még néha...
A Pascal és a Delphi nem ér semmit? Dehogynem! Csak vannak olyan nyelvek, amelyekkel sokkal könnyebben találnál munkát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!