Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Eddig pascal-oztam érdemes...

Eddig pascal-oztam érdemes áttérnem a c++ nyelv-re?

Figyelt kérdés

15 és fél éves vagyok kb fél éve kezdtem el de nem folyamatosan tanultam a pascal nyelvet. Úgy az alap dolgokig jutottam el, úgy hogy értem is őket (if elágazás, case elágazás, for to do ciklus repeat ciklus stb...). Sokan javasolják hogy térjek át a c++ -ra. Szerintetek is hagyjam a pascalt és c++-t tanuljak tovább?

sokkal lassabban lehet haladni a c++-al mint a pascal-al?

kezdjem inkább a C vel és majd a C++ vagy nyugodtan hagyjam ki a c-t és röktön c++-t tanuljak?

(azt kezdtem pascal-ozni mert érdekelt a programozás és azt javasolták kezdésnek, meg a közép suliba is azt fogom tanulni egy kicsit). A válaszokat előre is köszönöm!

2010. aug. 7. 00:27
 1/10 anonim ***** válasza:

A Pascal ma már nem divat.

Ha komolyan érdekel a programozás akkor érdemes a C-vel kezdeni, és utána a C++.

Később jöhet a JAVA és/vagy a C# is, mivel ezek a mai divatos nyelvek.

2010. aug. 7. 00:56
 2/10 anonim ***** válasza:

+

A C++ fejlesztéshez érdemes megnézni a Qt nevű dolgot.

[link]

2010. aug. 7. 01:06
 3/10 anonim ***** válasza:

Először programozni tanulj meg, magát a programozást tanuld, ne a nyelvet! Ha majd valami könnyű nyelvben már haladó szinten megy a programozás, onnan már könnyű lesz áttérni másik nyelvre. De ha most váltasz valami nehéz nyelvre, azzal jóval nehezebb dolgod lehet, és neadjisten el is veheti tőle a kedvedet. Lehet, hogy a pascal nem "divat", de tanulni jobb, mint a többi nyelv. Összességében jobban jársz, ha magabiztosan megtanulsz programozni Pascalban, utána egy-egy újabb nyelv megtanulása nem lesz gond.

(Programozó vagyok és tanár, szóval nem csak informatikus, de pedagógiai szemmel is átlátom a dolgokat.)

2010. aug. 7. 02:24
 4/10 anonim ***** válasza:

Tudod, aki nem tudja, tanítja. Azért a mai oktatást elnézve én nem bíznék egy tanár szavában. C-vel semmiképpen ne kezdj, ez nem tudom miért terjedt el, hogy a C jó alap, nem, nem az. Az egy rendszerprogramozást támogató nyelv, és mint olyan, gépközeli.

A C++ egy (hatalmas) fokkal jobb, de nem feltétlenül nevezném kezdőbarátnak, inkább akkor már C# vagy Python.

2010. aug. 7. 12:37
 5/10 anonim ***** válasza:

"Tudod, aki nem tudja, tanítja. Azért a mai oktatást elnézve én nem bíznék egy tanár szavában."

Nyilván ezért szerepeltem országos programozó versenyen eredményesen, és nyilván ezért került ki eredményesen a kezeim közül egy 13-14 évesekből álló programozás szakköri csoport.

Az a baj a sok emgrögzött informatikussal - 12:37-es válaszadó - hogy csak a saját jelen tudásukat, csak a saját tapasztalataikat nézik, de fogalma sincs arról, hogy tanulni/tanítani hogy kell, hogyan érdemes.

Érdekes, hogy az előző gimimben, ahol programozás gyanánt az osztály fele Pascalt tanult, a másik fele C#-ot, a pascalosok négyes-ötös eredményt értek el programozásból, míg a c#-os csoport hármas körül szórósott.

2010. aug. 7. 16:35
 6/10 anonim ***** válasza:
Pascal maradhat egy ideig, abban jól megtanulod a programozás logikáját. Utána tanulj C++ vagy C# nyelvet, vagy amit akarsz.
2010. aug. 8. 12:01
 7/10 anonim válasza:

én most tanulom pontosabban fogom tanulni c#-t (3. gimnázium)

eddig c+, c++-t tanultam, ami után ez borzasztóan bonyolultnak tűnik.

ha megy a programozás (függvények, rekurzió, ijesmi) akkor esetleg megtanulhatod, de szerintem ameddig nem kell addig ne térj át más nyelvre. ha nagyon meg akarsz tanulni mást is akkor ajánlom a PHP-t az szörnyen könnyű és hasznos, ha véletlenül elkeveredsz a weblapszerkesztési szakmába

2010. aug. 8. 12:49
 8/10 anonim ***** válasza:

"Tudod, aki nem tudja, tanítja. Azért a mai oktatást elnézve én nem bíznék egy tanár szavában. C-vel semmiképpen ne kezdj, ez nem tudom miért terjedt el, hogy a C jó alap, nem, nem az. Az egy rendszerprogramozást támogató nyelv, és mint olyan, gépközeli."

Én még ennél is lentebb mennék. c64 assembler. Miért? Mert egy programozónak ismernie kell a hardvert legalább alapszinten. Tudja már, hogy mi az a veremkezelés, memória lapozás, stb. Aztán jöhet a C és utána C#. vagy C++ attól függ mi a célja.

Aki ezeken végigmegy azt nem nagyon fogják megfogni a hiperszuper F# meg egyéb nyelvek se, és akkor se fog sírva fakadni, ha véletlenül nyomtatót kell programozni C-ben.

2010. aug. 9. 21:07
 9/10 anonim ***** válasza:
Ja és nem vagyok tanár, "csak" ez a munkám. :)
2010. aug. 9. 21:09
 10/10 anonim ***** válasza:
21:27: Nincs túlbonyolítva semmi, csak legfeljebb te nem értesz hozzá. Le volt írva előtte a megoldás, ami -most kapaszkodj meg- nyelfüggetlen volt. Sebesség optimalizációról ugye még nem hallottál? Egy nagyobb prímszám java alatt ne fusson fél óráig lehetőleg.
2010. aug. 9. 21:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!