Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Mennyire nehéz megtanulni a...

Mennyire nehéz megtanulni a Pascal nyelv alapjait?

Figyelt kérdés

13éves vagyok és érdekel a programozás :) ezért szeretném először megtanulni az alapokat aztán tovább. Mennyi idő alatt tudnám elsajátítani az alapokat?? És megszeretnék tudni több mindent a Pascalról.

Ha válaszolsz akkor kérlek ne a C-t javasold mert az nem nagyon érdekel :)

Köszi előre is!

2011. ápr. 20. 19:53
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
Nem nehéz megtanulni (bár ez egyéntől függ), hogy neked mennyi ideig tart majd, az rajtad áll.
2011. ápr. 20. 19:57
 2/12 anonim válasza:

Elég könnyű nyelv, én is azzal kezdtem.

Most már C++-t meg Java-t tanulok és szerintemnem sokkal nehezebbek.

2011. ápr. 20. 20:09
 3/12 A kérdező kommentje:

kösz a válaszokat :)

már egy nyelvet elkezdtem tanulni a HTML-t de nem nagyon tetszett meg persze az csak webfejlesztésre való :)

am én úgy szoktam vmit megtanulni hogy elkezdem és akkor hónapokig csak azt csinálom :D addig amíg meg nem tanulom semmi sem érdekel :D

2011. ápr. 20. 20:13
 4/12 anonim ***** válasza:

A Pascal kifejezetten könnyű nyelv... Ha előtte nem foglalkoztál programozással akkor is gyorsan elsajátíthatod az alapokat :)

Mellesleg én is 13évesen kezdtem el programozni :), bár én C#- ban kezdtem

2011. ápr. 20. 20:21
 5/12 anonim ***** válasza:

Fölösleges.

Középsuliba 10.-es korodba infó szakon fogod tanulni. És még osztályozni is fogják :D

De a Pascal csak annyira jó hogy legyen valamilyen képed a programozásról. A java és a C is egy igen jó nyelv.

(de ha pl, játékot akarsz írni arra nem túl jó a modernebb nyelv se, oda már engine kell :))

2011. ápr. 20. 20:32
 6/12 A kérdező kommentje:

játékot nem akarok írni,azt hagyom a nagy-agyakra :D

én először csak kis progikat szeretnék :)

2011. ápr. 20. 20:44
 7/12 anonim ***** válasza:
jó kis nyelv, én is ezen tanultam meg az alapokat, szinte 0 alaptudással. ha szorgalmas vagy akkor fél év alatt már rád ragad a kocka gondolkodásmód, onnan meg már könnyen át lehet nyergelni más programozási nyelvekre is
2011. ápr. 20. 21:06
 8/12 A kérdező kommentje:
Hát sztem a kockagondolkodás már megvan és a szorgalmassággal nincs gondom :D
2011. ápr. 21. 06:58
 9/12 anonim ***** válasza:

Az egyik válaszoló fogalomzavarban van. Az úgynevezett engine is egy program, amit többnyire C++-ban (C#) írnak. Más nem is lehetne. Ehhez utána különféle szerkesztőkben csinálnak passzív adatfájlokat, mint a 3D modellek, a hangeffektusok. Az engine végig fut a háttérben, és az az a program, ami végső soron mindent vezérel, ami a képernyőn történik.

A kérdezőnek: lehet, hogy nem érdekel a C, de a pascal meg fölösleges. Azt már szinte senki nem használja, csak maximum oktatási céllal. A továbbfejlesztett változata a Delphi, amit még használnak. Azonban a legtöbb helyen a C-t és az objektumorientált változatát a C++-t használják. Ha ilyen irányban akarsz majd továbbtanulni, akkor a pascal-al ne pepecselj sokat, inkább állj rá a C-re. Sose lehet eléggé időben elkezdeni:)

Arról nem beszélve, hogy a Pascal eléggé korlátoz a kreativitásban. A C++ kicsit bonyolultabb, de sokkal többet lehet belőle kihozni.

2011. ápr. 21. 10:11
 10/12 anonim ***** válasza:

tegnap 20:32 válasza teljesen fölösleges volt, a saját szavait használva. Ha valaki tanulni akar, ne beszéljük már le róla.

A Pascal egy könnyű nyelv, ha van eszed a programozáshoz. Hajrá! Tényleg nem használják semmire a nagybetűs életben, de tanulni kiváló, és sokan nem értik a programozás tanulása meg a programnyelv tanulása közötti különbséget. Ha tudsz programozni, már nem lesz nehéz áttérni egy másik nyelvre.

A C-t én egyáltalán nem ajánlom kezdő nyelvnek, nem arra találták ki.

Ami még hasznos lehet, az a Python, kezdő nyelvnek az is nagyon könnyű, de komoly dolgokra is használják, és még könnyebb átlépni belőle más nyelvek felé, mint a Pascalból. Viszont a Pascal mellett szól, hogy elég sok kifejezetten kezdő tankönyv kapható hozzá, iskolásoknak írva.

2011. ápr. 21. 13:31
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!