Mennyire nehéz megtanulni a Pascal nyelv alapjait?
13éves vagyok és érdekel a programozás :) ezért szeretném először megtanulni az alapokat aztán tovább. Mennyi idő alatt tudnám elsajátítani az alapokat?? És megszeretnék tudni több mindent a Pascalról.
Ha válaszolsz akkor kérlek ne a C-t javasold mert az nem nagyon érdekel :)
Köszi előre is!
Elég könnyű nyelv, én is azzal kezdtem.
Most már C++-t meg Java-t tanulok és szerintemnem sokkal nehezebbek.
kösz a válaszokat :)
már egy nyelvet elkezdtem tanulni a HTML-t de nem nagyon tetszett meg persze az csak webfejlesztésre való :)
am én úgy szoktam vmit megtanulni hogy elkezdem és akkor hónapokig csak azt csinálom :D addig amíg meg nem tanulom semmi sem érdekel :D
A Pascal kifejezetten könnyű nyelv... Ha előtte nem foglalkoztál programozással akkor is gyorsan elsajátíthatod az alapokat :)
Mellesleg én is 13évesen kezdtem el programozni :), bár én C#- ban kezdtem
Fölösleges.
Középsuliba 10.-es korodba infó szakon fogod tanulni. És még osztályozni is fogják :D
De a Pascal csak annyira jó hogy legyen valamilyen képed a programozásról. A java és a C is egy igen jó nyelv.
(de ha pl, játékot akarsz írni arra nem túl jó a modernebb nyelv se, oda már engine kell :))
játékot nem akarok írni,azt hagyom a nagy-agyakra :D
én először csak kis progikat szeretnék :)
Az egyik válaszoló fogalomzavarban van. Az úgynevezett engine is egy program, amit többnyire C++-ban (C#) írnak. Más nem is lehetne. Ehhez utána különféle szerkesztőkben csinálnak passzív adatfájlokat, mint a 3D modellek, a hangeffektusok. Az engine végig fut a háttérben, és az az a program, ami végső soron mindent vezérel, ami a képernyőn történik.
A kérdezőnek: lehet, hogy nem érdekel a C, de a pascal meg fölösleges. Azt már szinte senki nem használja, csak maximum oktatási céllal. A továbbfejlesztett változata a Delphi, amit még használnak. Azonban a legtöbb helyen a C-t és az objektumorientált változatát a C++-t használják. Ha ilyen irányban akarsz majd továbbtanulni, akkor a pascal-al ne pepecselj sokat, inkább állj rá a C-re. Sose lehet eléggé időben elkezdeni:)
Arról nem beszélve, hogy a Pascal eléggé korlátoz a kreativitásban. A C++ kicsit bonyolultabb, de sokkal többet lehet belőle kihozni.
tegnap 20:32 válasza teljesen fölösleges volt, a saját szavait használva. Ha valaki tanulni akar, ne beszéljük már le róla.
A Pascal egy könnyű nyelv, ha van eszed a programozáshoz. Hajrá! Tényleg nem használják semmire a nagybetűs életben, de tanulni kiváló, és sokan nem értik a programozás tanulása meg a programnyelv tanulása közötti különbséget. Ha tudsz programozni, már nem lesz nehéz áttérni egy másik nyelvre.
A C-t én egyáltalán nem ajánlom kezdő nyelvnek, nem arra találták ki.
Ami még hasznos lehet, az a Python, kezdő nyelvnek az is nagyon könnyű, de komoly dolgokra is használják, és még könnyebb átlépni belőle más nyelvek felé, mint a Pascalból. Viszont a Pascal mellett szól, hogy elég sok kifejezetten kezdő tankönyv kapható hozzá, iskolásoknak írva.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!