Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Az orosz nagyon nehéz nyelv?...

Az orosz nagyon nehéz nyelv? Mennyi idő megtanulni?

Figyelt kérdés
Imádom az orosz nyelvet, szerintem nagyon jó hangzása van és tervezem, hogy megtanulok.
2011. márc. 28. 20:28
 1/10 anonim ***** válasza:
73%
nehéz
2011. márc. 28. 20:46
 2/10 anonim ***** válasza:
Kb. olyan nehéz, mint a német.
2011. márc. 28. 20:46
 3/10 anonim ***** válasza:
73%

Ha szereted, az már jó. Kitartás kell hozzá és szorgalom, mint minden nyelv tanulásánál. Szerint kb annyi idő lehet megtanulni, mint angolul. Viszont ha már tudsz pl. angolul, akkor az nem sokat segít az orosz nyelv tanulásában, maximum annyit, hogy már van gyakorlatod a nyelvtanulásban. (Úgy értem, hogy ha pl. a spanyolba vág bele valaki, akkor a két nyelv hasonlósága miatt sokat segít, ha angolul már tud.)

Úgy tudom, hogy az orosz elég logikus nyelv és hasonlít a ragozás egy kicsit a magyarhoz. (Jobban, mint mondjuk az angol nyelvtanhoz.)

Szóval rajtad múlik, hogy mennyi idő alatt tanulod meg. Sokat segít, ha a hobbid is az orosz nyelvhez kapcsolódik, pl. ha szereted az orosz filmeket.

2011. márc. 28. 20:49
 4/10 anonim ***** válasza:
20%
1 hónap alatt tanultam meg.
2011. márc. 28. 21:00
 5/10 anonim ***** válasza:
74%
Egyáltalán nem nehéz, én kifejezetten könnyűnek és szórakoztatónak találtam.
2011. márc. 28. 21:26
 6/10 anonim ***** válasza:
73%

Ha olvasol, zenét/rádiót hallgatsz, filmet nézel, orosz anyanyelvűekkel levelezel az sokban meggyorsítja a tanulást.

Ismételj sűrűn, akkor jobban rögzülnek a szavak, nyelvtan.

De ezek minden nyelvre igazak :)

ha tetszik, akkor nem is lesz nehéz, csak így állj hozzá.. :) csak legyen kitartásod és mindig csak kis célokat tűzz ki (1.: megtanulni az orosz ábécét, 2.: 200 szó x idő alatt, alapfokú nyelvvizsga szintje, aztán középfok, aztán feljebb és feljebb türelmesen és szorgalmasan :))

sok sikert!

2011. márc. 28. 21:30
 7/10 anonim ***** válasza:
Ha szereted, akkor nem lesz nehéz, észrevétlenül fog eltelni a rászánt idő.
2011. márc. 28. 23:11
 8/10 anonim ***** válasza:

Így van, ahogyan többen is mondták, ha szereted, akkor élvezni fogod és nem is lesz olyan nehéz. Van jópár rendhagyó ige, néhány rendhagyó ragozású főnév, a számnevek jóformán mind másképp ragozódnak, de ezen kívül nem annyira bonyolult. Mivel kicsit jobban hasonlít a magyarhoz, mint a többi gyakran tanított nyelv, talán könnyebb is felfogni, mint mondjuk az angolban vagy a németben egy-egy elmeborultabb szórendi szabályt.

Megtanulni mennyi idő? Ez szint kérdése természetesen, egy használható középszintű tudás kb. 1,5 év, de ez az intenzitástól, és, sajnos, a memóriától/képességektől is függ, hogy a módszereket ne is említsem.

2011. márc. 29. 14:08
 9/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat:) Angolul van középfokúm, németet is tanultam, de azt annyira utáltam, hogy csak annyira tanultam meg, hogy ne tudjanak eladni:D De azt hiszem belekezdek az oroszba, mert mint már írtam nagyon tetszik a hangzása.
2011. márc. 29. 14:28
 10/10 anonim válasza:

Kedves Kerdezo,

tudom, hogy mar tobb eve,de vegul belevagtal az oroszba?

2018. jan. 9. 15:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!