Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Orosz nyelv - esetleges...

Orosz nyelv - esetleges akadályok? Spanyol nyelv - esetleges akadályok?

Figyelt kérdés

otthon szeretnék tanulni - hogy kezdjem, mik lehetnek a nehézségek, mire készüljek. Később középszintű nyelvvizsgára készülnék.

Köszi a válaszokat, és a hasznos linkeket :P :)

2011. jún. 28. 11:09
 1/5 anonim ***** válasza:
100%

Sztem ha van jó tananyagod, vagy könyved akkor mindent meg lehet tanulni.

Én oroszt tanulok, de iskolában, mint 2.nyelv, de sztem meg lehet tanulni önállóan is, ha van motivációd.

Tankönyvnek és munkafüzetnek ezt ajánlom:

[link]

Vagy a nemzeti tankönyvkiadósat annak a neve sag za sagom. Mind2 könyvnek van folytatása is és elvileg hanganyag is mellé. Megoldások megvannak a végén tehát magad is le tudod ellenőrizni.

Jó tanulást !!!

2011. jún. 28. 19:30
 2/5 A kérdező kommentje:
köszi a kommentet és a linket :)
2011. jún. 28. 20:23
 3/5 anonim ***** válasza:
100%

Az oroszban a főnevek, a spanyolban az igék bonyolultak.

Az oroszban nehezebb lesz a kiejtés és a főnévragozás, a spanyolban nehezebb lesz a sok rendhagyó igealak.

Egyik se nagyon nehéz.

Tanulj oroszt, hasznosabb.

2011. jún. 29. 01:31
 4/5 anonim ***** válasza:
100%
A spanyol jóval könnyebb, az a pár rendhagyó igealak nem olyan nehéz, a kiejtés is egyszerű, csak pár dologra figyelni kell, a nyelvtanja szerintem feleolyan nehéz mint az angolé. Az orosz már más: nyelvtanja, kiejtése egyértelműen nehezebb, szerintem egyedül nem igazán, vagy csak nehezen tanulható. Még ha írásban meg is tanulod a kiejtés begyakorlására sok időt kell szánni, spanyolra elég pár hónap.
2011. jún. 29. 17:47
 5/5 A kérdező kommentje:
köszi srácok :)
2011. jún. 30. 21:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!