Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Van értelme még manapság...

Van értelme még manapság egyetemre menni?

Figyelt kérdés

Azt látom, hogy egy szakmával, mint a villanyszerelő vagy a gázszerelő, a diplomás bér sokszorosát is meg lehet keresni. Egy építőmérnök is fele annyit sem kap, mint egy kőműves.. A mi kőművesünk havi nettó 800-at megkeres, a mérnök meg kb 250-et.

De egy gázszerelő is elkér 30 ezret, hogy átnézze a kazánunkat, 15 perc alatt végez. Elmegy naponta 5 helyre, napi 150 ezret megkeres. A szobafestő kifestette a szobámat, 2 óra alatt végzett, 25 ezer.

Ehhez képest meg diplomával keresnék 200-300-at havonta. Én tökre megbántam ennek fényében, hogy egyetemre mentem, nagyon gondolkodom rajta, hogy itt is hagyom. Gazdasági szakra járok és úgy látom, hogy ezzel nem lehet jól keresni és elhelyezkedni is nehéz.

2020. okt. 9. 23:52
1 2 3 4
 21/32 A kérdező kommentje:

A mi gázszerelőnk lakást vett a gyerekének Pesten, 40 millióért..

De a villanyszerelő is vett egy lakást a gyerekének szintén Pesten. Miből venné meg, ha nem keresne ennyit?

És ezek vidéki, Zala megyei szakik

2020. okt. 10. 14:29
 22/32 anonim ***** válasza:
100%

Azért mert valaki vesz egy házat, nem azt jelenti hogy 2 milliót haza visz hetente a szakmunkásával..

Bár ezzel a felfogással tényleg nem értem mit keresel az egyetemen, íratkozz be egy helyi szakközépbe inkább.

2020. okt. 10. 14:36
 23/32 anonim ***** válasza:
100%
Kérdező a gázszerelőtök gazdagodására szerintem az APEH is kíváncsi lenne. Tutti nem fizet rendesen adót, járulékot. Nyugdíja se lesz.
2020. okt. 10. 14:44
 24/32 anonim ***** válasza:
100%

Lölőke is gázszerelő, nyilván csak egy tehetséges szakember, üzletember... ;)

Egy bizonyos szint után, ha valakinek túl sok pénze van, biztos mások megkárosításából szerezte a pénzét.

2020. okt. 10. 14:50
 25/32 anonim ***** válasza:
58%
A hagyományos közgazdaságtant tanulók, azaz akik tényleg elemzést tanulnak, azok milliós fizetéssel kezdenek az MNB-nél.
2020. okt. 10. 15:00
 26/32 anonim ***** válasza:
50%
Lakást vett, és nem házat.(?)
2020. okt. 10. 15:43
 27/32 anonim ***** válasza:
90%

Elmondom, mi a helyzet ezzel a kérdéssel. Ez az ember már vagy fél éve idehányja valamilyen formában ugyanezt a felvetését, hasonló válaszokat kap, aztán kis időre elhúzza a belét innen és jön vissza újra idefosni ezt.

Valaki kérdezte tőle, hogy miért nem tanul szakmát az egyetem mellett. Egyszerű, mert nem az a baja, hogy nem tud dönteni, hanem az, hogy lusta tetű és azt hiszi, szakiként könnyebben megúszhatja a pénzkeresést. Csutkára kiégett az egyetemtől, mert szarul csinálta, ott akarja hagyni, aztán próbálja magának bemesélni, hogy ez a lehető legjobb döntés. Nos, nem az. Szakiként is ugyanúgy húzni fogod a beled, ráadásul fizikálisan és ugyanúgy vért kell izzadnod a milliós bevételért, ha nem jobban.

Ha ennyire büdös a munka és ennyire kell a pénz a semmire, akkor tágítsd az ánuszod, prostitúcióval könnyebben el fogod érni a céljaidat.

2020. okt. 10. 15:44
 28/32 anonim ***** válasza:
Azért nem mindegy.
2020. okt. 10. 15:44
 29/32 anonim ***** válasza:
Teljesen mindegy, hogy egyetemre mész, vagy szakmát tanulsz, egyiktől sem leszel kevesebb. Még akkor is, ha a környezeted ezt másként látja.
2020. okt. 10. 15:57
 30/32 anonim ***** válasza:
Már megint itt vagy Julis?
2020. okt. 10. 16:06
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!