Van értelme még manapság egyetemre menni?
Azt látom, hogy egy szakmával, mint a villanyszerelő vagy a gázszerelő, a diplomás bér sokszorosát is meg lehet keresni. Egy építőmérnök is fele annyit sem kap, mint egy kőműves.. A mi kőművesünk havi nettó 800-at megkeres, a mérnök meg kb 250-et.
De egy gázszerelő is elkér 30 ezret, hogy átnézze a kazánunkat, 15 perc alatt végez. Elmegy naponta 5 helyre, napi 150 ezret megkeres. A szobafestő kifestette a szobámat, 2 óra alatt végzett, 25 ezer.
Ehhez képest meg diplomával keresnék 200-300-at havonta. Én tökre megbántam ennek fényében, hogy egyetemre mentem, nagyon gondolkodom rajta, hogy itt is hagyom. Gazdasági szakra járok és úgy látom, hogy ezzel nem lehet jól keresni és elhelyezkedni is nehéz.
A mi gázszerelőnk lakást vett a gyerekének Pesten, 40 millióért..
De a villanyszerelő is vett egy lakást a gyerekének szintén Pesten. Miből venné meg, ha nem keresne ennyit?
És ezek vidéki, Zala megyei szakik
Azért mert valaki vesz egy házat, nem azt jelenti hogy 2 milliót haza visz hetente a szakmunkásával..
Bár ezzel a felfogással tényleg nem értem mit keresel az egyetemen, íratkozz be egy helyi szakközépbe inkább.
Lölőke is gázszerelő, nyilván csak egy tehetséges szakember, üzletember... ;)
Egy bizonyos szint után, ha valakinek túl sok pénze van, biztos mások megkárosításából szerezte a pénzét.
Elmondom, mi a helyzet ezzel a kérdéssel. Ez az ember már vagy fél éve idehányja valamilyen formában ugyanezt a felvetését, hasonló válaszokat kap, aztán kis időre elhúzza a belét innen és jön vissza újra idefosni ezt.
Valaki kérdezte tőle, hogy miért nem tanul szakmát az egyetem mellett. Egyszerű, mert nem az a baja, hogy nem tud dönteni, hanem az, hogy lusta tetű és azt hiszi, szakiként könnyebben megúszhatja a pénzkeresést. Csutkára kiégett az egyetemtől, mert szarul csinálta, ott akarja hagyni, aztán próbálja magának bemesélni, hogy ez a lehető legjobb döntés. Nos, nem az. Szakiként is ugyanúgy húzni fogod a beled, ráadásul fizikálisan és ugyanúgy vért kell izzadnod a milliós bevételért, ha nem jobban.
Ha ennyire büdös a munka és ennyire kell a pénz a semmire, akkor tágítsd az ánuszod, prostitúcióval könnyebben el fogod érni a céljaidat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!