Van így értelme egyetemre menni?
Én még nálad is rosszabb tanuló voltam, mégis elmentem gépészmérnökire. Első félév nem ment, majd az “aljamunka” külföldön helyre rántott. Visszamentem, elvégeztem. Bejártam az órákra, 250+ előadás/gyakorlati hanganyagom van, viszont tanulni lusta voltam. Többet töltöttem egy jobb/tökéltesebb puska megírásával, mint hogy tanultam volna. Néha vissza is nyalt a fagyi. Mesterre örültem, hogy pont felvettek levelezőre de itt sem megy másképp. A mai két vizsgám egyike szóbeli(ott úgy sem lehet csalni) a másik meg îrásbeli, na a puska összeollózásával és szerkesztésével több időt csesztem el, minthogy egyszer is elolvastam volna az anyagot, amit még csak most fogok elkezdeni, hogy tudjam mit hol keressek. :D
Nem arra buzdítalak, hogy csalj, de ez is egy opció, mérnökinfón is biztos lehet, maximum a számítógépet igénylő zh-n és vizsgán nem, amire megtanulni kell, arra meg kénytelen leszel.
Elárulja egy titkot?
Pár nehezebb mérnöki és egészségügyi szakon kívűl a legtöbb egyetemi szak röhejesen egyszerű.
Csak az van, hogy a legtöbben szorgalmi időszakban semmit sem csinálnak. Majd az egész féléves anyagot egyszerre akarják megtanulni 1-2 hét alatt.
Van olyan ismerősöm, aki a kommunikációs szakon 6xra járja az első évet. Nem tudom hogyan csinálni, őszintén alig akarom el hinni, hogy ilyen létezik ... huuuhhmm..., de ez egy nagyon marginális társaság. A legtöbben a folyamatosan tanulnak egy erősebb gimnáziumi tanulással lazán megcsinálnak mindent.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!