Mi értelme van továbbtanulni, egyetemre menni, ha egy szakmával 2x annyit is lehet keresni, mint diplomával?
Átlagosan nettó 200-400 közt kaphat egy diplomás. Max egy villamosmérnök/IT-s kap többet.
Tegyük fel egy közgazdász több év tapasztalattal Budapesten keres nettó 500-at.
Meg ezekkel leginkább csak Pesten lehet elhelyezkedni, vidéken nincs munka, max elmegy aktatologatónak bérminimumért.
Na most egy vidéki falusi kőműves meg megkeres nettó 800-at. Nem is kell ehhez Budapesten lakni
Igazad van, legyen mindenki kőműves!!!!
Nem
Én nagyon megbántam az egyetemet.
Budapesten élek egy kis lyuk albérletben, keresek nettó 300-at, közben meg apám aki szakmunkás, 2x-esét is megkeresi annak amit én...
Utálom Pestet, utálom ezt az albérletet, vissza akarok költözni vidékre
Életem legrosszabb döntése volt az egyetem
pf hát gratulálok annak, akinek csak a pénz számít, mikor pályát választ magának
én nem azért mentem egyetemre, hogy ronggyá keressem magam, akkor is ezt a szakmát választanám, ha kevesebbet keresnék vele
Kedves kérdező, képzeld el én jelenleg mesterképzésen vagyok egyetemen és többet keresek diákként mint több szakmunkás ismerősöm.
Sokat tanultam, dolgoztam, tettem érte, nem siránkoztam mint te.
A diploma / egyetem csak egy ugródeszka, az ember is kell hozzá.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!