Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Mi értelme van továbbtanulni,...

Mi értelme van továbbtanulni, egyetemre menni, ha egy szakmával 2x annyit is lehet keresni, mint diplomával?

Figyelt kérdés

Átlagosan nettó 200-400 közt kaphat egy diplomás. Max egy villamosmérnök/IT-s kap többet.

Tegyük fel egy közgazdász több év tapasztalattal Budapesten keres nettó 500-at.

Meg ezekkel leginkább csak Pesten lehet elhelyezkedni, vidéken nincs munka, max elmegy aktatologatónak bérminimumért.

Na most egy vidéki falusi kőműves meg megkeres nettó 800-at. Nem is kell ehhez Budapesten lakni

2020. szept. 6. 16:50
1 2 3 4 5 6
 31/52 A kérdező kommentje:
Mert lusta voltam a fizikai munkához. Gondoltam jobb lesz nekem egy irodában. De most utólag megbántam már, hogy nem oda mentem.
2020. szept. 6. 23:59
 32/52 anonim ***** válasza:
62%
5 évet se adok és azt fogod ide írni, hogy a diploma se ér semmit,a szakmunka is szívás, és jön majd a depis sírás, hogy Mo-on nem lehet megélni, csak a kivételezetteknek. Lusta leszel most is, mert ahhoz, hogy ilyen szinten keress, hajtani kell éjjel-nappal.
2020. szept. 7. 08:12
 33/52 A kérdező kommentje:

Nem leszek lusta.

Meg apám is csak 6 órát dolgozik. Annyit fizetnek neki, hogy ennyiből is megél

2020. szept. 7. 08:55
 34/52 anonim ***** válasza:
66%

Akkor mi a kérdés? Csináld! Aztán talán nem bánod meg.

Én dolgoztam már eleget fizikai melót, annyit megtanultam, hogy soha többet, inkább tanulok éjszakába nyúlóan normális dolgokat.

De hát jah, valakinek ezt is meg kell csinálni.. hát csináld!

2020. szept. 7. 11:04
 35/52 A kérdező kommentje:

Mi az, hogy ezt is meg kell?

Jobban fogok keresni, mint te a “normális” diplomáddal

Keresel majd szaros 4-500-at én meg 2x-esét

2020. szept. 7. 12:41
 36/52 anonim ***** válasza:
100%
de sok itt a frusztráció.. mi lenne, ha mindenki elfogadná a másik választását anélkül, hogy ekézné vagy lenézné azt a munkát? majdnem mindben van érték
2020. szept. 7. 13:12
 37/52 anonim ***** válasza:
Keresd! Hajrá!
2020. szept. 7. 13:28
 38/52 A kérdező kommentje:
Nekem tele van a tökom Budapesttel meg ezekkel a kis albérletekkel. Visszavágyom a vidéki életre, kertes házba. De ott munkát nem kapnék
2020. szept. 7. 14:14
 39/52 anonim ***** válasza:
51%
En megertelek kerdezo, tok ugyanigy vagyok. Itt vagyok videken 3 diplomaval, keresek havi 150et...A 8 altalanost vegzett alja alkoholista szakik meg felmillat hazavisznek.
2020. szept. 7. 19:06
 40/52 anonim ***** válasza:
0%
Aki 3 diplomával 150-et keres, ott baj van. És nem az egyetemmel. Én is ki tudok választani 3 szakot ami éhenhalós. 1x lehetsz hülye, 2x ha nagyon elszántan akarsz, talán, de 3x? Azt már nem lehet a körülményekre fogni. 15 év alatt nem esett le, hogy a semmibe mész? ÉS ezért mást okolsz? Félelmetes.
2020. szept. 7. 20:51
1 2 3 4 5 6

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!