Mi értelme van továbbtanulni, egyetemre menni, ha egy szakmával 2x annyit is lehet keresni, mint diplomával?
Átlagosan nettó 200-400 közt kaphat egy diplomás. Max egy villamosmérnök/IT-s kap többet.
Tegyük fel egy közgazdász több év tapasztalattal Budapesten keres nettó 500-at.
Meg ezekkel leginkább csak Pesten lehet elhelyezkedni, vidéken nincs munka, max elmegy aktatologatónak bérminimumért.
Na most egy vidéki falusi kőműves meg megkeres nettó 800-at. Nem is kell ehhez Budapesten lakni
Miért, mennyit kéne keresni diplomásként?
De ha 2x ennyit keresnék se lennék boldog. Nem bírom ezt a nagyvárosi életet, nem szeretek albérletben lakni. Vidéken meg fele ennyit nem kapnék.
Egy szakmával meg nagyon könnyen lehet egyéni vállalkozást indítani, amivel rengeteget lehet keresni. Nem kell hozzá teperni, meg karrieristának lenni, mégis megvan az 5 ezres órabér.
“ Egy szakmával meg nagyon könnyen lehet egyéni vállalkozást indítani, amivel rengeteget lehet keresni. Nem kell hozzá teperni, meg karrieristának lenni, mégis megvan az 5 ezres órabér.”
Aha, csak ha épp nem vagy jó benne és nincs elég tapasztalatod, esetleg referenciád, senki nem fog 5ezres órabért fizetni neked..
Nekem nem érné meg a napi 12-16 óra fizikai munkát az a plusz 200 ezer forint.
Olyan szakmát választottam, amivel lehet is keresni, szeretem csinálni, érdekel is és nem cserélném el a szellemi/ülőmunkámat egy kőművesére vagy szalagmunkáséra.
Ha valaki hülye és felesleges suliba jár, az nem a diploma hibája. Értelmes dolgot kell tanulni. Ez nem diploma - szakmunka vita. Hanem normális - nem normális kérdése.
Ennyi erővel mondhatod, hogy egyen az ember mindig hideget, mert ettél meleget (szalontüdőt) és az szr volt akkor minden meleg étel szr.
Ehhez logika kell. Gondolom bölcsészként azt nem fejlesztetted.
“ Utolso. Ez a diplomasokra is igaz.”
Írtam én valahol, hogy diplomásnak nem kell tapasztalat?! Mert szerintem nem. Egyébként én írtam a 10-es választ is. De ha nem tűnt volna fel, akkor azért nem a diplomás tapasztalatszerzésről írtam, mert a kérdező azt hiszi, hogy egy szakmunkás bizonyítvánnyal a kezében máris milliókat fog keresni.
Nem, de egy hiányszakma jobban fizet.
A másik az, hogy én vidéken szeretnék élni, vidéken meg nem nagyon van diplomás munka..
Nem, de már középiskolában is azt verték a fejünkbe a tanarok, hogy menjünk egyetenre, tanuljunk, mert akkor jól keresünk majd és jó életünk lesz.. De ez nem így van
Nehéz munka mellett megoldani az esti képzést
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!