Mennyire nehéz a jog?

Figyelt kérdés

Nagyon régóta azt tervezem, hogy jogra megyek, viszont ebbe az évben megijedtem egy picit tőle, mert mindenkitől azt hallom, hogy mennyire magolós meg minden és gondolom, hogy az, de szerintetek, tudom így látatlanba nehéz megállapítani, de megállnám a helyem jogon? Imádom a történelmet és akárhányszor azt kell tanulni leülök és megtanulom élvezettel, az irodalommal is kb ez a helyzet. Humán beállítottságú vagyok teljes mértékben. A nyelvek is jól mennek. 2 nyelvből is szeretnék majd érettségizni.

Nem tudom például ez a szóról szóra vissza mondás mennyire kell jogon? Szóval a lényeg, hogy a jog nagyon is érdekel csak kicsit tartok tőle.

Köszönöm előre is a segítséget!

jan. 21. 23:00
 1/4 anonim ***** válasza:
100%

A tortenelemnek annyi koze van a joghoz, hogy nyilvan a multbol kovetkezik, hogy a jog fejlodese milyen palyat irt le. Milyen tarsadami valtozasok, esemenyek, kulturalis hatasok voltak ilyesmi. Ehhez kapcsolodoan vannak ilyen bevezeto targyak de ennyi.

Nezz bele jogszabalyokba ptk. , btk.

[link]

Vannak reszek, amiket szo szerint tudni kell.

jan. 21. 23:41
 2/4 anonim ***** válasza:
88%

Magolás az lesz bőven, szóról szóra vizsgán való kérés általában tanáron múlik, de lesz sz..tás bőven :D

Én inkább attól félnék a helyedben, hogy elvégzed és a jogi szakvizsgáig oda kell tenni magad rendesen kevés pénzért. (ha minden jól megy és átvészeled utána jó lesz)

Személyes vélemény: Én nevetségesnek tartom a törvény magoltatását, gondol valaki egyet és megváltoztat valamit és már is pocsékba megy a tudás. Annak kéne a célnak lennie, hogy tudd, hogy miről van szó, legyél képben a jogszabállyal, tudd, hogy amit akarsz azt hol kell keresni a jogszabályban kb ennyi.

jan. 22. 08:33
 3/4 anonim ***** válasza:
100%
Igen, az egyik legnehezebb szak
jan. 22. 09:10
 4/4 anonim ***** válasza:
100%
Fent van a neten állam-és jogtörténet, jogi alaptan stb. olvass bele.
jan. 22. 10:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!