Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Szerintetek mi alapján döntsek...

Szerintetek mi alapján döntsek egyetemi szakválasztásnál? (lent.)

Figyelt kérdés

Apám matek-kémia szakos tanár, anyám pedig mindenképpen azt akarja, hogy IT-s vagy természettudományos irányba tanuljak tovább. Apa is hasonlót, de ő sose fogalmazta meg nyíltan.

[ megj.: Minden tantárgy megy, csak az a baj, hogy hiába szeretem pl. a kémiát, ha mi kaptuk az egész évfolyamon a legrosszabb tanárt, aki az életéről meg a gyerekeiről mesélt folyamatosan, egyszer sem hallottam tőle azt, hogy “kovalens kötés”. Fizika tanárnál pedig pofára ment mindent, nem tanított ő se sokat…]

Ezek mellett mindig inkább jobban feküdtek nekem a humán tárgyak és a nyelvek, leginkább az újságírás vagy a fordítás érdekelne.

Tehát a kérdés: válasszak úgy szakot, hogy a szüleim büszkék legyenek rám és “szenvedjem” végig vagy válasszak olyat, amit magaménak érzek és érdekel is?

febr. 17. 16:14
 1/3 anonim ***** válasza:
100%
Egyértelmű, hogy olyat válassz, ami téged érdekel. Nem az a feladatod, hogy a szüleidet boldoggá tedd, hanem, hogy kiteljesedj. Ha egy olyan szakot választasz, ami nem érdekel, valószínűleg úgysem abban fogsz elhelyezkedni, tehát feleslegesen pazarolnád az állami féléveidet.
febr. 17. 16:21
 2/3 MDaniel98 ***** válasza:
93%
Hát nehéz. Én a fordítói pályát nem javasolnám, pár év és a gépi fordítók teljesen feleslegessé teszik őket. A természettudományos szakok jobbak (még) ilyen szempontból, de egy IT vagy kémiát nem biztos, hogy el tudsz majd végezni, ha eddig a tanáraid nem voltak elég jók, vagy nem érdekel az egész. Szerintem olyan szakra menj amire jelenleg úgy néz ki van kereslet, a nyelvet pedig önszorgalomból tanuld, abból bajod tuti nem lesz.
febr. 17. 16:36
 3/3 anonim ***** válasza:
100%
Ha szereted a kémiát, akkor is menj arra, ha nem jó a tanárod. 10 év múlva mindegy lesz. De olyan szakra ne menj, amit nem szeretsz, mert úgy se tudsz majd benne hosszú ideig dolgozni.
tegnapelőtt 22:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!