23 évesen nem késő az egyetem?
4-es kommentjéhez még annyit fűznék, hogy még az se gáz, ha valaki 23+-osan áll neki esti giminek és érettséginek, mert lehet, hogy korábban nem volt rá lehetősége, és ennek ellenére most meg akarja szerezni és csinálja.
De a felsőoktatás meg még annyira sem "gáz".
Én 21 évesen kezdtem a pszichológia szakot, viszont külföldi egyetemen, tehát ez nem releváns most szerintem.
Ellenben olyat ismerek, aki itthon kezdte kb.23 évesen, és köszöni jól van . Persze újra kellett érettségire mennie.
Egyébként én beszéltem már réges-régen végzett pszichológussal ( sokat látott, tudja miről beszél). És bizony egyáltalán nem ritka a szakon az "idősebb" hallgató, sőt néha több is ,mint a gondolt 18-20-as korosztály.
Szerintem vágj bele, de csak akkor ha ez az álom és nagyon-nagyon elhivatott vagy a téma iránt.
Fizetés pedig attól függ... Magánban annyit kérsz el, amennyit nem sajnálsz,( viszont csak a magán praxis szerintem nem mutat olyan jól az önéletrajzban...) de mint közalkalmazott siralmas a fizetés, tehát szerintem ne a pénz miatt essen erre a választásod.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!