Jogásznak vagy kőművesnek érdemesebb tanulni?
51/69 A kérdező kommentje:
De a jogi egyetem 5 éves, a kőműves meg +3 év. Ha elmegyek egyetemre, akkor már nem fogok utána szakmát tanulni.. Lennék 28 éves mire végzek
Baccátok meg csak nekem abszurd ennyire, hogy egy ételmiségi szakma vs segédmunka között megy a vita? Fizetés fizetés jólvan.
2020. aug. 6. 20:27
2020. aug. 6. 20:33
54/69 A kérdező kommentje:
Régen tényleg értékes volt a diploma, de már más világ van. Persze ha keresnék 500 nettót, boldogan lennék jogász. De örülhetek ha 200 felett keresnék. Csomóan el sem helyezkednek jogászként, hanem elmennek SSC-be, ahol nem várják el a szakirányú diplomát.
Közben egy 8 általanost végzett kőműves -de itt írhatnék bármilyen kétkezi szakmát, villanyszerelő, ács, burkoló, gázszerelő- megkeres legalább 500 ezer nettót, de inkább többet.
De akkor miért fétised a jog? Más nem lehet? Biztos nem kap annyit minden szakmunkás, van akinek jól megy, van akinek nem. Én akkor se akarnék szakmunkás lenni ha kicsit több lenne a pénz. De komolyan miért csak jog van? Mondtad, hogy a matekkal vagy mivel bajod van (most nem nézem vissza) viszont annyi diploma van még. Mellesleg a diploma ma is sokat ér, már akinek.
2020. aug. 6. 20:51
56/69 A kérdező kommentje:
Hát, mert ez érdekel. Mérnökit pl nem tudnék elvégezni
De van más is ami nem jog és nem is mérnöki. Mondjuk közgazdász nem akarsz lenni, én gazdasági hallgató vagyok, szerintem megéri. Még mindig elég jók a fizetéseik. De ezeken kívül is van sok egyéb. Gondolkozz csak eszedbe jut más is!
2020. aug. 6. 21:11
58/69 A kérdező kommentje:
Eredetileg gazdálkodás és menedzsmentre mentem, de az nem tetszett és első évben ott is hagytam.
Maga a közgazdaságtan, mint tudományág érdekel, de ez az üzleti világ, meg a menedzsment, marketing távol áll tőlem.
Meg az egész szak ilyen “neszesemmi fogd meg jól” dolognak tűnt.
Ezeken kívül meg mik vannak? Bölcsészetre nem megyek el.
Kerdezo kivagyok toled hogy mindenbe belekotsz semmi nem jo neked azt irtuk sokan egyszerre csinaldd a kettőt
2020. aug. 6. 22:18
60/69 A kérdező kommentje:
De hogy? Szakmunkásképzőbe be kell járni heti 5x, közben meg előadásokra is járjak?
Kapcsolódó kérdések: