Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Jogásznak vagy kőművesnek...

Jogásznak vagy kőművesnek érdemesebb tanulni?

Figyelt kérdés

2020. aug. 1. 18:11
1 2 3 4 5 6 7
 31/69 anonim ***** válasza:
55%

Még csak most vettek fel egyetemre és azon lamentálsz, hogy mennyit fogsz vele keresni? Lehet, hogy soha nem tudnád elvégezni. Menj inkább árufeltöltőnek, még a szakma is túlzás ennyi ésszel.

Nota bene elég nagy lehet a probléma, ha ilyen szintű embereket felvesznek egyetemre.

2020. aug. 2. 18:13
 32/69 A kérdező kommentje:

Miért probléma az, hogy azon izgulok, hogy fogok e vele jól keresni?

2020. aug. 2. 18:45
 33/69 anonim ***** válasza:

Nem baj, ha ezen IS izgulsz, de téged kb csak ez érdekel.

Én annak idején nagyon jól tanultam, a legjobb voltam az évfolyamon, de szakmunkás szülőkkel, egyszerűen nem volt elvárás, hogy továbbtanuljak, nem volt motiváció. Szerettem volna az orvosit, jelentkeztem is, de a szóbelire nem mentem el (pedig simán meglett volna, azóta már tudom). ÉS soha többbet nem próbáltam meg, viszont a mai napig fáj, ha találkozom azokkal, akik a korosztályomból orvosok lettek.

gondold végig, nyilván nem vagy hülye, ha felvettek... szellemileg kielégítene a kőműves meló? El tudod fogadni, hogy lehet, hogy egy nálad sokkal butább ember fog ugráltatni évekig?

2020. aug. 2. 18:51
 34/69 anonim ***** válasza:
Én próbáltam neki megmagyarázni, hogy szellemileg nem elég de sikertelenül.
2020. aug. 2. 20:00
 35/69 anonim ***** válasza:
Építőmérnökként dolgozom és elég sokan meglepődnétek azon, hogy egy Kőműves, bádogos, villanyszerelő vagy bármely ilyen szakmában dolgozó minimális betanulási idő után, saját lábra állva milyen pénzeket keres már huszon pár évesen. Annyit azért megsúgok, hogy többet mint én mérnökként. Annyira nincs szakember, hogy gyakorlatilag egy komolyabb tetőfedő, Kőműves vagy hasonló szakipari munkáért lassan akármennyit el lehet kérni, mert úgysem találnak mást.
2020. aug. 2. 20:23
 36/69 anonim ***** válasza:
100%
35, én meg könyvelőként látom, hogy mennyit dolgoznak, mennyi pénzért...
2020. aug. 2. 20:26
 37/69 anonim ***** válasza:
Viszont ha többet is kereshet mégis egy társadalmilag megbecsült munka. Nekem van matematikus ismerősöm aki nem keres sokat de nagyo felnézek rá, hogy tudományos doktor. A jogász még többet is keres nála, viszont az ő doktori címe csekélyebb megítélésű.
2020. aug. 2. 20:47
 38/69 A kérdező kommentje:

Igen, a társadalmi megbecsülés... Tényleg nem elégítene ki szellemileg a kőműves meló, valószínűleg elbutulnék.

De ha 5 év egyetem után fele annyit sem fogok keresni, mint aki 8 általános után elment kőművesnek, az nem gáz szerintetek?

Mit látsz, mennyit keresnek? Erre kíváncsi vagyok.

2020. aug. 2. 22:36
 39/69 anonim ***** válasza:
Gondok vannak otthon?
2020. aug. 3. 08:24
 40/69 anonim ***** válasza:

Kezdd el mindkettot a legjobb ha a jogaszt levelezon az azert megis konnyebb (tudom mirol beszelek oda jarok)

De azert kezdd el a komuvest is hogy lasd melyik nyujt tobb kedvet hozza.

Lehetsz joggal vegrehajto. Nagy cegeknek a jogasza pl BP. N azzal hidd el jol keresel. Egyetem mellett is elmehetnel ugyvedi irodakba cegekhez es azok is fizetnek jol keress es talalj!!

Ne hagyd veszni a jogot csak csinald levelezon

2020. aug. 3. 11:39
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!