Jogásznak vagy kőművesnek érdemesebb tanulni?
Melyik gazdaságis lenne jó?
Mert ez a pénzügy-számvitel nekem unalmasnak tűnik. Ezek az üzleti szakok, mint a marketing, gazdmen, logisztika, nem állnak közel hozzám.
Esetleg az alkalmazott közgáz meg a rendes közgazdaságtan tetszene, de matekból meg hülye vagyok. 3-asra érettségiztem.
Van egy OKJ-m amivel nem tudok elhelyezkedni.
Szoval most elmennék egyetemre vagy tanulnék valami szakmát.
Sokan lenézik a fizikai munkát, de közben fogalmuk sincs, hogy egy kőműves milyen jól kereshet.
Nettó 8-900 ezer is megvan, ha egyéni vállalkozóként dolgozik. Jobban keres, mint egy mérnök.
Csak az nem mindegy, kérdező, hogyan keresed meg azt a pénzt.
Az öcsém burkoló. 8 év alatt teljesen tönkrementek az ízületei. Tudod milyen kora tavasszal az egész télen fűtetlen, esetleg nyílászárók nélküli házban dolgozni? Vagy kőművesként napi 10-12 órát a tűző napon, nyáron?
A fizikai munka valóban elég hamar tönkreteszi a testedet. De az ülő munkáról se mondanám, hogy annyira egészséges. Még el se végeztem az egyetemet, de már most jelentkeznek az izületi fájdalmak az ujjaimban, csuklómban, nyakamban, hátamban, derekamban, mint egy öregasszony... Nem beszélve a régen rossz szememről és arról, hogy számomra elég depresszív egész nap a gép előtt ülni. Persze ezek többségén remélhetőleg lehet javítani jó minőségű és erre a célra tervezett eszközökkel, bútorokkal, de még nincs pénzem ezekre.
Mindennek megvannak a maga előnyei és hátrányai, én néha szeretnék inkább "tenni-venni", bármi mást csinálni, ahol nem kell a gépet bámulni. Valami mozgalmasabb munkát, és nem érdekelne, hogy "csak szakmunkás" vagyok, ha még jól is keresek vele.
Azt írtad, nincs műszaki érzéked - így biztos jó ötlet a kőműves szakma?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!