Mennyire igaz az, hogy 2012-től a matek érettségi nem lesz kötelező?
67%-os: Mi tetszik rajta? Az, hogy a természettudományi tárgyak legalább olyan fontosak, mint a töri. Oké, hogy szerinted nem kellene rákényszeríteni olyanra, akinek nem megy, de akkor nekem pl miért kell töriből érettségiznem? Képzeld, hat tárgyam volt, a töri semmire sem kellett, még is le kellett belőle érettségiznem, mégsem rinyáltam, hogy de szar nekem. Egyszerűen az alapvető műveltség része. De számomra pl sokkal fontosabb lenne, hogy egy ember ismerje a saját testét, minthogy tudja, hogy ki adta ki az aranybullát. De ezen felesleges vitázni.
Nem a követelményt kellene csökkenteni. Annak semmi értelme, így is sok a hülye ember.
De a reál akkor is fontos!
Amúgy ez manapság lett ilyen baromi nagy divat. Ha mi nem tetszik, mert hülye vagyok hozzá, vagy csak szimplán lusta, esetleg nem szeretem vagy nekem nem jó, akkor töröljék el.
Ne legyen matek érettségi, mert sokan nem értik. Ne kelljen diplomához nyelvvizsga, mert jajj de nehéz és milyen felesleges.
Érettségi idején is tele volt ez a topic rinyálással.
Nem értem miért akarjuk még tovább csökkenteni a szintet? Az érettségi így is röhejes!!! Aki a matekot nem bírja összehozni 20%-ra, az magára vessen. Annak nem is kell érettségi. De a többi tárggyal is így van!!
Most vitázhatunk azon, hogy melyik tárgy a legfontosabb...úgy is mindenkinek az a leglényegesebb, amit szeret, vagy amit tanul.
A giminek meg az érettséginek az a lényege, hogy egy alapot ad. Alapot ad annak is, aki jogász akar lenni, de annak is aki orvos, vagy mérnök. Én is utáltam a törit, mégis túléltem rinyálás nélkül.
22:16os vagyok
Irtam,hogy biológiából kettes vagyok,mert nem kell sehova,és nem fogok érettségizni sem belőle.Ezt példaként hoztam fel,és higgyétek el,hogy attól még ismerem a saját testem,hogy nem tudom átlátni,hogy mi a meiózis,mitózis,meg az aminosav aktiválás.Nekem ez túl megfoghatatlan,és az alapfolyamatokat értem.
A matek tényleg más,ott vannak képletek,logika.A történelemben meg max azt lehet utálni,hogy le kell ülni megtanulni az anyagot,hogy megmaradjon,nem megérteni kell csak és kész.
"Meg is lehet nézni, hogy hogy ír sok ember az országban."
Erről beszélek. Attól, hogy valamiből kötelező érettségizni, egyáltalán nem jelenti azt, hogy akkor jobbak lesznek belőle az emberek.
Tudjátok, mi a fontos igazán, amit nem tanítanak egy gimiben? A bankügy. Mi az a számla, hogyan kell a számlát nyitni, mi mit jelent, mi a különbség számla és nyugta közt, meg mindenféle ilyesmi. A matek NEM készít fel az életre. Ez felkészítene. Sokkal fontosabb lenne ebből érettségizni, mint matekból.
És valaki itt írt valami hülyeséget, NAGYON remélem, hogy nem rám értette...pl. mert valaki hülye valamiből, hát be akarja tiltatni. EMBER, NEM vagyok hülye semmilyen tárgyból. NEM mondtam olyat, hogy diplomát adjanak nyelvvizsga nélkül. Ha meg nem rám éretted, akkor nem hozd elő.
A matematika megtanítaná az embert valamilyen szinten logikusan gondolkozni, ezért fontosnak találom a tanítását, mert a logikus gondolkodás - akárki akármit is mond - szükséges az élethez(ellenben a történelem hatalmas százalékával)...
utolsó előtti
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!