BKF - kötelező az emelt érettségi? Nagyon fontos!
A Budapesti Kommunikációs Főiskola - Kommunikáció és Média szakára szeretnék jelentkezni, eddig úgy volt, hogy emelt magyar érettségit fogok tenni, de annyi negatív kritikát hallottam róla, hogy úgy gondolom, jobban járok a közép szinttel. A kérdésem: mindenképpen kötelező valamiből emelt érettségit tennem, vagy nem kell ?
Próbáltam utánajárni a honlapon, de sehol sem találtam erre utalást...
Ez nagyon fontos nekem, úgyhogy kérem azok válaszoljanak akik tényleg tudják, és lenéző "keresd tovább" kommentektől kíméljetek... Köszönöm!
Egyelőre még nincs előírva kötelezően az emelt szintű érettségi ezen a szakon, de a jövő szeptemberre vonatkozó felvételi eljárás szabályai és tudnivalói december közepén jelennek meg.
Most még a felsőoktatási intézmények az emelt szinten teljesített legalább 30%-os eredményű érettségi vizsgáért többletpontot adnak, amennyiben a jelentkező érettségi pontjait az emelt szinten teljesített vizsgaeredmény alapján számítják. Ez tárgyanként 40 pont, vagyis maximum 80 többletpontot kaphatsz érte.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!