Mennyire igaz az, hogy 2012-től a matek érettségi nem lesz kötelező?
Aminek kötelezőnek kéne lennie:
-magyar (államnyelv, ugye)
-idegen nyelv (angol, vagy német)
-reál (választás alapján fizika, matek, kémia, földrajz, vagy biológia, esetleg informatika)
-egy humán
-gimiben pedig egy 5. kötelező, a többi iskolában választható, hogy akarsz-e 5. tárgyból is érettségizni.
Szakképzőkben mondjuk nem lenne kötelező a humán, hanem helyette egy szaktantárgy.
Ezek közül mindenféle iskolában legalább 1 kötelezően emelt szinten.
Na, ez frankó lenne.
Egy csomóan full feleslegesen érettségiznek pl. töriből, csak rengeteg plusz tanulást jelent.
Ha nem kéne kötelezően érettségizni töriből, az még nem jelentené azt, hogy az emberek hülyék lennének belőle...4 évig a középsuliban heti 3 törióra és kész.
Szlovákiában pl. nem kötelező a matek érettségi, mégis valamit jól csináltak pár éve, amikor bevezették az eurót...Most tudtommal visszaestek, de nem is régen még milyen jól ment nekik a gazdaság. Közben meg nem kötelező a matek érettségi, Magyarországon meg igen, mégis, hol tart az ország gazdasága?
Ne legyen kötelező a történelem?Jézusom...
Ki tanulná normálisan a 4 év alatt?Senki...Tapasztalatból: kettes vagyok biológiából,mert nem fogok belőle érettségizni,nekem nem kell,nem számit.Ha meg a reál választható lenne,nem kellene matek,akkor mindenki informatikát választaná,mert azt még a hülye is lerakja.Én megcsináltam,4es lett úgy,hogy alig gyakoroltam rá.Szóval így is,hogy gyenge vagyok matekból is,a humánokból meg mindegyik 5ös,igy is aztmondom,hogy a matek kell!
Kell a francot. Biológia nem fontos? Szánalmas vagy. Ezért van a sok hülye kölyök, aki 15 évesen teherbe esik, mert szart se tud a biológiáról.
A matek, az a nem fontos. És a történelem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!