Szerintetek miért nézik le ennyien a szociológia szakot?
Túl azon, hogy a szak közvetlenül is piacképes (piackutatóként vagy ügynökségeknél vagy nagyobb vállalatoknál), ez adja a legjobb alapot más üzleti funkciókhoz is, például nem hiszem, hogy egy social media menedzsernek van jobb végzettség a szociológiánál.
A szociológusok két olyan dolgot tudnak, amelyek nagyon értékesek az üzleti életben: értenek a fogyasztói magatartáshoz, társadalmi trendekhez; illetve nagyon jók kutatásban és adatfeldolgozásban. A survey statisztika mesterszak (amely direkt nekik lett kitalálva) az egyik legjobb alap a data science, machine learning engineer karrierhez – akik a jelen és a jövő egyik szupersztárjai. A szociológia ezek alapján az egyik legértékesebb szak kellene, hogy legyen.
ma 19:57
Pont mint a szociológia az informatikatudást :)
Már rég nem arról beszélünk, de beszélhetünk arról is. Mesélj nekem, a Pannonon az alábbiak közül mit tanultál?
- Python
- Numpy
- Pandas
- matplotlib
- Seaborn
- R
- Tidyverse?
Volt adatbázis-tisztítási gyakorlat? Tanultatok adatbázist elemezni, statisztikai elemzéseket?
Statisztikából meddig jutottatok? A szociológusoknak több félév adatelemzés és -vizualizáció van, valós adatbázisokon.
Na mesélj mit tudsz ezekről?:)
Mondd azt is, hogy melyik tárgyak azok, amiknél ezt oktatják szociológián?
Azt kérdeztem, hogy ezek melyik tárgyak keretein belül vannak?
Amúgy rendben, folytatom, pannon adattudomány spec mérnökinfo:
-A Data Science alapjai
-Információ-visszakeresés
-Bevezetés a lágy számítás módszereibe
-Adattárház technológiák
-Korszerű adatbázis technológiák
-Adatbányászat
Már 20+ tárgyat felsoroltam, de te még mindig a 2 statisztikával hisztizel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!