Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulás külföldön » Bécs, Universität Wien, bármi...

Bécs, Universität Wien, bármi tapasztalat, info? Bővebben leírásban!

Figyelt kérdés
Bécsben az Universität Wien-en szeretnék 2 év múlva jogot tanulni. Az angol nyelvtudásom C1 körüli a németem B2(de gondolom ez sokat fog fejlődni, ha kint fogok lakni). Úgy tudom bekerülni nem valami nagy kihívás, inkább bent maradni, és érdekelne hogy lelkiismeretes tanulással, egyetem mellet munkavállalással és esetleges bulizással mennyire nehéz bent maradni, illetve elvégezni? Ha bárkinek bármilyen hasznos információja van, kérem ossza meg! Előre is köszönöm a válaszolóknak! 17/F

2012. szept. 4. 22:13
1 2 3 4
 21/36 anonim ***** válasza:
0%

Honnanismerjem a koli árakat mikor nem voltam kolis?

T3 még a bérletárakkal sem vgy tisztában,pedig elméletileg vettél.

2012. szept. 14. 14:02
 22/36 anonim ***** válasza:
78%

Bármelyik nagyobb Wiener Linien U-Bahn megállóban veszel 5,50 euróért, ma, 2012-ben pedig 6 euróért Nachmittagsbildungskartét. Persze csak ha Schüler vagy és van fényképes diákigazolványod. Gondolom ehhez nem kell sok ész hogy rájöjj, már ha kijártad a gimit.

Nem, 16 évesen, HARMADSZORRA ÍROM LE, hogy az volt az egyetlen év mikor TANULTAM, a rá következő két alkalomkor DOLGOZTAM mikor kint voltam. Felfogtad agyilag, vagy írjam le negyedszerre is?

És te mit dolgoztál kint, kisegítő munkás voltál?

Mást nem tudok elképzelni, ha még olvasni sem tudsz. :-D

A bérletárakkal és főleg a BÉRLETTÍPUSOKKAL meg te nem vagy tisztában, azt sem fogod fel mi az hogy Nachmittagsbildungskarte, magyarázzam el még egyszer, hogy megértsd?

Jobban ismerem a várost mint te, és nem ettél kebabot 6,50 euróért a Gerngrossal szemben a templom mellett, MERT NEM ANNYIBA KERÜL.

2012. szept. 14. 14:09
 23/36 anonim ***** válasza:
14%

Gondoltam,h nő vagy.Szinte sejtettem.Ja kérem egy nőnek teljesen más véleménye van egy nyugati országról

Tudod miért?

Mert egy nőt meg akarnak kint dugni,nem szépek az osztrák csajok.

Hányszor mondták neke,h 3. világból jött senki vagy?

Hányszor mondták,h menj haza mert ez nem a te országod?

Hányszor gúnyoltak szívattak mert kommunista országból jöttél???

Velem eleinte még egy szaros milkacsoki miatt is gúnyolódtak,h a "kommunizmusba nem volt ilyen"

Hányszor hallottad,h azért vagy itt mert otthon a kukából kell kiszedned a kenyeret???

Egyszer sem ugye?

Kár is vitatkozni.

Anglia is ez.

Aki fiúként megy ki az azt mondja,h szar meg lenézik 3. világbeizik.

Aki meg nőként van kint annak tök jó tök szupi hú de jó.

Csak h értsdmikor Lodonba voltam egy magyar kolléganőmnek angol férje volt,kimentem vele sörözni.

Söröző előtt bezsélgettünk egy társasággal,akiknem tudtak mire vélni,lengyelnek hittek mert szőke vagyok ior megtudták,h magyar vagyok megkérdezték ezt az angol srácot(érdekes stílusban)t haverkodsz magyarokkal?????

Mire a srác a feleségem is az(mondta mérgesen)erre a többi bocánatot kért.

Mikor egy bécsi simerősöm hazavitt egy magyar lány(pécsi egyetem)a szülők nem hitték el,h magyar mert szőke kék szemű..Pedig sógorok voltunk,bagy akogy ők mondják K und K.

2012. szept. 14. 14:09
 24/36 anonim ***** válasza:
0%
Ezért nem vetted te észre azt h nem keverednek a keletiekkel.Téged mindenki meg akart ......
2012. szept. 14. 14:10
 25/36 anonim ***** válasza:
77%

Engem egy osztráknak sem sikerült megdugnia, köszönöm a feltételezést.

És soha senki nem éreztette velem, hogy "3. világból jövök, meg posztkommunista országból", valószínű azért, mert elit kerületben laktam a (a 19. kerületben, hogy pontosabb legyek) az osztálytársaim is mind értelmesek voltak.

Lehet, hogy téged a gyárban, vagy az építkezésem halálra fikáznak a hozzád hasonló neveltetésű prolik, de velem nem fordult elő, talán, mert más körökben mozogtam.

2012. szept. 14. 14:15
 26/36 anonim ***** válasza:
0%
Idáig még azt sem tudtad,h hol ettem.Most már azt is tudod,h mennyibe kerül? :-)
2012. szept. 14. 14:16
 27/36 anonim ***** válasza:
100%

Erasmus ösztöndíj alatt meg pláne nem éreztetik. Akkor együtt van angol, német, lengyel, spanyol, magyar, cseh, olasz, osztrák, francia, finn, szlovén és mindenki a legnagyobb békességben barátkozik egymással.

Ja bocs, minek is magyarázom, te biztos nem voltál ösztöndíjas.

2012. szept. 14. 14:17
 28/36 anonim ***** válasza:
0%

Ha ilyen jól ismered a város,akkor mikor dolgoztál és mikor jártál suliba?

Egyébként nem kisegítő voltam és én nem aláztam meg magam azzal,h más sza..r.á.t. vakarjam.Büszke lehetsz magadra.

Tudod én inkább állva döglök meg ,de nem élek térdencsúszva.

Továbbra sem értem,h h dolgoztál mikor nem volt munkavállásid és ha éltél ott akkor tudnod kell,h ott ezt komolyabban veszik mint itthon.

Nos én mikor kimentem már első nap kiváltottam a "kisvállalkozóit"...és mivl volt ismerettségem és több építőipari szakma a kezemben így jöttek a munkák.

Ha érdekel egy másik vállakozót ismertünk ő felvállalta,majd kiadta nekünk,de mivel nagyobb bonyodalom lett volna a munkavállalási,így lettünk kisvállakozók.

Egyébként már vártam,h mikor hozakodsz elő a szellemi szint dologgal,ez it tipik diplomás dolgo,h ha süllyed a hajó,akkor beletkötünk valami másba

Lehet de jogász vagy,de én nem vakartam senki mocskát,ellentétben veled.

Ha meg tényleg voltál kint akkor látnod kelletzt,h az osztrák"nem dolgozik" a fizikai részt minda keletiek végzik.Szóval volt munkám bőven,meg van mai napig is,de már én is kiadom.

Szóval jobban lehet kint kersni...és most kiemelem: HA EGY ÁTLAG MAGYAR PÉNZTÁRCÁD VAN,AKKOR BÉCS DRÁGA. Más kérdés az ő fizetésükhöz mérni a dolgokat és más egy magyarhoz.

A stephan környékén láttam olyan árakat,h 500euró volt egy egyszerű kötött téli sapka.

Az meg h te kint laktál a külvárosba...én belváros kellős közepén laktam,a templomtól 1percre.

2012. szept. 14. 14:30
 29/36 anonim ***** válasza:
14%

Így van én nem voltam soha ösztöndíja,viszon a sok ösztöndíjas értelmiségi barátaiddal ellentétban én:

-Meg tudok fogni egy lapátot

-Meg tudok fogni egy seprűt

-Meg tudok kenni egy kenyeret(nem túlzás van ilyen aki nem tud)

-Ki tudom csavarni strandolás után a nadágom(ebe inkább nem mnejünk bele...orvostanhallgató nem tudta...vagyis igen csak azt hitte h úgy kell kicsavarni mintha harmónikázna)

És ami a legfontosabb én is szegény családból jöttem(bár szerintem te nem)és nekem eszembe sem jutott volta szüleimmel fizettetni a havi 310eurót csak kolira.

Mondhatnám én nem lejmoltam a lét anyámtól.

2012. szept. 14. 14:35
 30/36 anonim ***** válasza:
0%

Ja igen.Ellentétben az értelmiségi haverjaiddal,ha engem és a barátnőmet buliból hazafelé ki akarnak rabolni a cigók,akkor én nem engedem el a lány kezét és nem szaladok el.

Nem ahygta el a lány..met a srác értelmiség és neki az a fontos...

2012. szept. 14. 14:36
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!