Bécs, Universität Wien, bármi tapasztalat, info? Bővebben leírásban!
De hülye voltam,h belementem veled ebbe a vitába,itthon nincs olyan szórakozóhely ahol 270lenna egy sör.A késdobáló kocsmákba 250(vidéken,keleten)
És ha kint lettél volna tudnád,h a cigi+alkohol az nagyon drága,sokan csempészett cigit szívna vagy maguknak átjárnak sopronba és beszerzik a cigit,alkoholt.
Osztrákok(tehát született)panaszkodnak,h drága a cigi meg az alkohol,és ők uniós fizetés mellett panaszkodnak.
10-esnek:
súlyos szövegértelmezési problémáid vannak, ugyanis leírtam, hogy anyukám MUNKÁT VÁLTOTT, a 70 ezres fizetése helyett TOVÁBBKÉPEZTE MAGÁT, nyelveket tanult, és új - sokkal jobb - munkahelye lett. Ezen felül voltak olyan kedvesek és intelligensek a nagyszüleim hogy az összekuporgatott pénzük egy részét odaadták, ha a teljes kolipénzt nem tudta anyukám befizetni.
Ha olvasni sem tudsz, akkor saját magadat járatod le a gyermeteg számolásaiddal együtt :D
Koli 240 euro/hónap volt, tehát nem a luxus, 400-450 eurosokba mentem, hanem a legolcsóbbat megtaláltam ami létezik a városban. Kaja, mint írtam, nagyon spóroltam rajta, de a szállásban, 16 évesen benne volt, plusz 70 euroét reggeli és vacsora. Napközben nem ettem, max. vettem egy kiló almát ami napokig elállt, mint írtam, negyvenöt kiló lettem a végére, tehát elég jól spóroltam. :P
Na, a kebab témánál jön be, hogy a TE SZTORID SÁNTÍT, méghozzá erősen. 6,5 egy kebab? Írországban tényleg annyi. BÉCSBEN, a Mariahilfer-vagy a Kärntner strassén MAXIMUM 4 euro, mindenhol máshol 2,90-3,50 körül mozog az ára.
Te jártál már életedben Bécsben? Mert nem úgy tűnik. Vagy annyira nem tudsz németül, hogy a kettőt is hatnak érted. :-D :-D
Tankönyv: gimibe állami iskolába jártam, mint minden más gyerek, ingyen vannak a tankönyvek, te tudatlan.
Egyetem alatt egy szem könyvet vettem meg, a többi anyag fent volt a neten, tudod, Bécs van olyan fejlett hogy az egyetemeken már így oldják meg.
Kiutazás Bécsbe? Egyszer kellett csak, év közben nem utaztam, csak Karácsonykor meg Húsvétkor jöttem haza. Nem az a típus vagyok aki minden hétvégén hazamegy, én nyelvet tanulni mentem ki, és nem azért, hogy a hét 7 napjából kettőt azzal töltsek, hogy magyarul beszélek és emiatt még útiköltséget is fizessek.
Autó, jogsi? Ki beszélt itt ilyenről? 26 éves vagyok, nincs jogsim, ERGO sosem közlekedtem kocsival, BKV-ztam napi három órát egyetemre oda meg vissza. Kint meg 5,50 euro gimiseknek egy havi bérlet. Úgy harmadannyiba kerül, mint Bp-n, ha sikerült egy gyors számolást végezned, kedves számmester.
Hidd el, tudnék sztorizni ki járogat kocsival, és milyen kocsival, az egyetemre.Megint csak mellélőttél, mert én nem az a típus vagyok.
Tudom nehéz agyilag felfognod, hogy hallatlan szorgalommal, spórolással, kitartással egy szülős családból is ki lehet menni Bécsbe tanulni, de ha ennyire fáj az, hogy neked ez nem adatott meg, akkor jobb nem égetni magadat. Minden sorodból süt, hogy fáj a saját irigységed és csóróságod. És ja, ne vegyél 2,3 euróért kólát a pizzastand mellett, ha megkapod a Billában egy euróért is. Még eszed sincs.
Cigi és alkohol? Ki cigizik itt? Gondolom te, mert én nem. És mint írtam - de már rájöttem, hogy olvasni és szöveget értelmezni nem igen tudsz - bulizni alig jártam, ha igen, azt is házibuliban, a legolcsóbb, boltban megvett itallal.
Ezt is írtam már mellesleg.
Csóróságod ékes bizonyítéka, hogy nálad a pia és a cigi a legfontosabbak, míg nem bírod felfogni, hogy másnak a tanulás az.
Tanulj meg szöveget értelmezni, mert látszik, hogy nem sokat tanultál a suliban, ha még ez sem megy...
Üdv
egy németül tökéletesen beszélő dr.
Nem érdekel,hogy beszélsz németül,mint ahogy az sem,h dr vagy.
Ingyen vannak a tankönyvek?
De most komolyan mióta?Mikor én jártam suliba súlyos összegeket kellett fizetni érte és a tv is mindig azzal volt tele,h nem bírják fizetni a szülők.
310euró/hó kolira+étkezésre.
Szerinted az kevés...édesanyád nem keresett annyit mikor 70es helyen volt.
Látod mikről beszélsz?
Tök normálisnak állítod be a dolgot,h ez mennire rendben van.
Rózsadombon laksz,vagy nem ebben az országban élsz.
Azt mondod,h tök egyszerű egy csóró család gyermekének Bécsben tanulni.Akkor itt hülye emberek élnek ezek szerint mindenki mehet Bécsbe.
Ismerek egyetemistákat,sokuknak az itthoni 8-12ezer Ft-os koli kifizetése is gondot okoz.
A havi 310euró pedig....tesóm albérletbe lakik ennyiért+rezsit is kihozza.2 szobás pár éve épített kúltúrált belvárosi lépcsőház.
De persze ez szerinted nem sok pénz.Ember olvasok te h miket írsz?
Erre írtam,h egyetemita szinten nem sok a havi 100 és ha te is tudnál értelmezni,akkor értenéd,h példának írtam le az egyetemista gondolkodásmódot.
Magyrán még1x
Szrintem a mai világban,ott ahol a családnak van pénz arra,h akár csa egy 14éves opel astrár vegyen a gyereknek(300-700ezer Ft)és ezt az oplelt a 7minden napján megtankolja a 450es benzinárak mellett,az szerintem NEM SZEGÉNY!
Viszont az egyetemen mégi szegénynek számít mert csak 14évs kocsija van.
Más ember havi szinten napi 10-12óra munkával nem keres hvi 310euró,gondolom nem tudod,de sokan keresnek ennyit.
De ha a diplomás lóvékat nézzük...egy tanár kap 110et.
Az se sokkal több.
Nem a cigi+pia ombóig terjed a gondolkodásom,de a bulizásnak kellékei,vagy a kérdező úgy akar bulizni,h józanul és nem iszik semmit,akkor persze lehet menni bulizni.
Azt mondod,nem tapasztaltál olyat,h az osztrák nem keveredik a keletivel???Ember te miről beszélsz??????
"Magyar ne lopj!!" "Magyarok ne lopjatok!"
És társai.
Azt mondta te szórakozóhelyen 1euróért ittál sört.
Szeritem az országban nincs oloyan szórakozóhely ahol 270-280lenne egy sör.Legalábbis én nem tudok.
Tény és való a kebapot a márián ettem a templom mellett(oldalában)a gerngross nevű bevásárlóközpontal szemben.
De mint írta is,ha bulizni mennek akkor,nem a billába megy a buli,hanem valami olyan helyen.
Aláírom a billába van sör 69centért is.
Gondolom tömegközlekedtél is,ami szintén nem olcsó....ez ki is hagytam
Tudod mit?
Abban egyetértünk,hogy az élelmiszer nem sokkal drágább,viszont a szolgáltatás már igen,tehát ha nem élelmiszer boltban veszed akkor drágább.
Linkelek neked egy pizzéria oldalát én innen rendeltem
Mellé beteszek eg magyart is.
Nézd meg az árak különbségét.Aztán arra m9t mondassz?
[link] Általában 10euró körül fizetem egy pizzáért.
Itthon 800-1200Ft között van
Végezetül annyit,h te ott voltál 1-2évet és ahogy mondod is etettek a koliba.
Én kint voltam 5évet é nem anyuci meg nagyszülők meg a koli etetett,henem én magamat.
Tudom,h kint mi mennyibe kerül és,h mit hol érdemes.
Koli árakkal nem vagyok képbe,de azt tudom,h egy garzon 400-700euró között mozog/hó garzon=36M2 szoba konyha fürdő.
5,50 egy bérlet..ah értem 2euuró vagy 2.20 egy jegy de 5euró egy bérlet.
Doktor úr aki tökéletesen beszél németül,ezt ugye ön sem hiszi el????????
Annyiba kerül 1havi diákbérlet mint egy fél pizza?Vagy mint egy kabap..na jó olcsóbb helyen mint egy kabap+egy kóla. :-D
Gondolkozz mielőtt leírsz valamit.
Na linkelem neked a "bécsi bkv" hivatalos honlapját.Mely szerint egy egy napo tehát 24órás diák tehát diák jegy.
Magyarán diák napijegy..(hátha nem értenél már magyarul a sok német mellet)6,50
Ez a napijegy,te azt állítottad,h 5,50volt a havi bérleted.
Ki is nem járt még soha Bécsben??? :-D
Újfent bizonyítottad, hogy nem tudsz szöveget értelmezni.
HÁROM évet voltam kint, abból egyet fizetett a családom, mikor 16 voltam. Érettségi után dolgoztam, majd egyetem alatt ösztöndíjasként tanultam kint, MELLETTE dolgoztam.
Komolyan nem tudsz olvasni.
10 euro egy pizza? A honlap amit írtál, ott kapni pizzát 5-6-7 euroért is? Vagy zabálsz, vagy a spórolásnak a halvány fogalmát sem ismered. Én sosem rendeltem egy teljes pizzát Bécsben, mert nem volt rá pénzem és amúgy sem igénylem hogy szétzabáljam magam egy ezer kalóriás pizzával.
Gerngrossal szemben 6,5 eurós kebab? Ugyan, mutasd már meg hol?... A fél karomat adom érte, ha pitában egy kebab nem több, mint 3,80-4 euró. Lehet, hogy te kebab tálat kérsz, mert százhúsz kiló vagy, azt nem tudhatom. :/
HA WG-ben laksz kint, találsz szállást 300-350 euróért is. A garzon az luxus.
Ezek szerint mégsem tudod teljesen, hogy mi hol található és mi hol olcsó Bécsben, nem vagy tisztában egy kebab árral, nem ismered a koli és szállás árakat normálisan.
Hidd el, a havi 310 euró (70 ezer FT) SEMMI, ha egy takarítónő NETTÓ 350 EZRET KERES. És igen, takarítással napi száz euró nettót kerestem, elég volt havi 4-5 napot dolgoznom, és fényesen megéltem belőle egyetem alatt, ösztöndíj mellett :P
Pontosan tudom, ki mennyit keres itthon, nem kell kioktatni.
Mivel kaptam árvaellátást is amíg gimis voltam, ezért hidd el, hogy munka ÉS SPÓROLÁS MELLETT (nem úgy, ahogy te "spórolsz") ki lehet fizetni hogy az ember egy évet kint tanuljon.
Nyugodtan irigykedj tovább, rossz érzés lehet nem tanult embernek lenni ("billáBAN és a tesód albérletBEN lakik").
Üdv,
részemről be is fejeztem a vitát. :D
A 16-os kérdésedhez:
úgy látszik te nem tudsz németül:D De nagyon nem. És látszik, hogy nulla tapasztalatod van kint, legalábbis a gimnáziumba járás terén.
SCHÜLER Nachmittagsbildungskarte mit ZUSATZ-MONATSKARTE 6 AZAZ HAT euro PRO MONAT (ez 2002-ben 5,5 euro volt, ha hiszed, ha nem :-D)
Olvasni tudsz? :P
Nem úgy tűnik.
Mivel a sulim a kolesz mellett volt, ezért elég volt a Nachmittagsbildungskarte, ami egész Bécsen belül érvényes. Nem mondom, hogy olvasd el, mert az olvasás még magyarul is a nehezedre esik, nemhogy németül. :-D
Vlaszolj már kérlek,h hol vetél te havi bérletet 5,50ért?
Nagyon ügyesen csinálod,a konkrét kérdések elől kitérsz.
Van itthon is pizza 590ért is,csak azon semmi nincs,mint a 6-7euróson sem.Ha normálisat akarsz akk 10nél kezdődik.
Hogy vállaltál munkát,munkavállalási nélkül?Mert azt nem olyan régen szabad nekünk Ausztriában hiába vagyunk 2004től uniósok valamikor tavaly vagy azelőtt "nyitották meg a kapukat" amagyar munkvállalók előtt.
Kabapot hol etem?Ha annyira ismered a várost,akkor tudnod kell,h a templom mellett(west felől mész lefelé a vár felé menetirány szerinti jobb oldalon...átellnben a gerngross)rögtön van eg arab,gyorskajálda,na ott vettem ennyiért.
Várj csak..16 évesen már dolgoztál??????
Vagy anyud osztrákba dolgozott?Mert magyar fizetések mellett azt mondani h 70ezer Ft semmi...ahhoz millásnak kell lenni.
Nagyon sok helyen sántít a sztorid doktor úr. :-D
Menyi is az a bérlet?????? :-)
Ja és NŐ VAGYOK tehát dr. nő, azt ugye te sem gondolod, hogy egy fiú képes 45 kilóra lefogyni?
Vagy már megint olvasási és gondolkodási gondjaid támadtak? :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!