Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulás külföldön » Tanulás külföldön? Saját...

Tanulás külföldön? Saját tapasztalat, vélemény mind jöhet

Figyelt kérdés

Kellene egy kis segítség, Angol egyetemekel kapcsolatban?

A kérdésem az lenne hogy milyen Brit egyetem/főiskolát tudtok ami nem olyan kemény/drága mint az Oxford, de nem is a béna kategóriába sorolható.

Jelenleg közgazdasági szakközépbe vagyok és a fő nyelvem angol. A lehetőségekhez képest szeretnék minimum egy középfokú, ha minden jól megy felsőfokú angol nyelvvizsgát. Itt most azon lenne a hangsúly hogy kint ezt a közgazdaságis vonalat tovább lehet-e vinni (gazdaságtant és ehhez hasonlókat tanulok)

Legjobban ügyvéd (válóperes) szeretnék lenni, és ezért kéne az egyetemet már külföldön kezdeni mert ott mások a jogok (én úgy tudom)

légyszíves segítsetek

előre is köszönöm

2012. szept. 2. 21:58
 1/2 A kérdező kommentje:

Vagy ha valaki hasznos információt tud az Oxford-ról vagy Campbridge-ről az leírná:

drága-e

nehéz-e a bekerülés

maga a suli milyen

előre is köszi

2012. szept. 2. 22:01
 2/2 anonim ***** válasza:

Ahhoz kepest, hogy ugyvednek keszulsz, a google nem tul nagy baratod.

Brit nemzeti ranglista:

[link]

Vilagszinten a legelismertebb ranglista

[link]

Tovabbi ket nagy vilagranglista meg a QS es a TIMES university rankings.

A jog valoban orszagonkent eltero. Az angolszasz jog meg kulon marhara mas mint a kontinentalis jog. Altalaban ott praktizalsz ahol vegzel. (Ami nem zerja ki, hogy Oxbridge-be menj pl. LLM-re, tagitvan a latoteredet nemzetkozi jogi dolgokban. De az nehezen megy, hogy mindent az egyik orszagban vegzel el, es egy masikban akarsz praktizalni.

A kerdesekre valaszolva:

1. Nem dragabb mint a legtobb brit egyetem. Amivel dragabb (college tagsag) azt a brit allam EU polgaroknak 100%-ban fedezi.

2. Ha vilagszinten a top 10%-ban vagy, nem annyira nehez a bekerules. Orszagos, europai es foleg vilagversenyeken dobogos helyezesek erosen kellenek. Ez a vilag tobbi top 10 egyetemen is igy megy...

3. Iszonyatosan nehez, iszonyatosan gazdag, iszonyatosan regi mindketto. Cambridge idojarasa jobb. Oxford kb. 100 evvel oregebb. Oxfordban tobb a kacsa. Cambridge-ben tobb a kinai turista.

2012. szept. 3. 01:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!