Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulás külföldön » Valaki tanul ezen az egyetemen...

Valaki tanul ezen az egyetemen: Collegium Humanum - Varsói Menedzsment Egyetem?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Bárkinek bármi tapasztalata a fent említett egyetem kapcsán?

Mennyire teljesíthető munka mellett?

2023. febr. 25. 21:44
 71/98 A kérdező kommentje:

Az előző vezetőség hibákat vétett, igen a rektort le is tartóztatták stb.

Azóta egy új rektorhelyettes és állami vezetőség vette át az irányítást, hogy minden a jogszabályok szerint működjön.

Igenis megváltozik a név és nem Főiskola hanem Egyetem marad!

Sőt hivatalosan már meg is változott a név: Varsovia university of business and applied sciences.

Akik itt tanulnak kaptak hivatalos tájékoztatást a változásokról és arról hogy mi várható.

Nem kell itt riogatni, egyik kihelyezett tagozat sem szűnik meg, minden marad a régi ugyanis a Lengyel Oktatási Hivatal által kinevezett személyzet biztosítja a jogszerű működést.

Magyarországon pedig nem is volt és nem is lesz telephelyük. Pozsonyban valósul meg az oktatás.

2024. júl. 1. 12:49
 72/98 anonim ***** válasza:

Miért szűnnének meg a telephelyek ha állami kézbe kerül?!

Szó sincs egyébként ilyenről, a fenntartó továbbra is egy államtól független cég/alapítvány ugyanis az egyetem tudja magát finanszírozni.

Egyedül az új vezetők akik az államhoz köthetők.

Üdv, egy egyetemi hallgató ✌🏻

2024. júl. 1. 13:44
 73/98 anonim ***** válasza:

Itt pedig el lehet olvasni a névvátolztatásról szóló közleményt ha lefordítjátok: [link]

A hallgatók pedig kaptak magyar nyelven részletesebb, nem nyilvános tájékoztatót ezzel kapcsolatban.

Röviden: Megy az egyetem tovább, új állami adminisztrátorral az élén. Új névvel, a telephelyek változatlanok maradnak és ezeken eddig is jogszerűen folyt az oktatás.. a varsói központban voltak főleg problémák.

2024. júl. 1. 13:52
 74/98 anonim ***** válasza:
100%

A lengyel oktatási hivatal nem kompetens senkit kinevezni, ugyanis a 3. rektort, aki lemondott, illetve a másodikat, aki lemondott, az ügyészség bízta meg. Az oktatási hivatal több vezetője börtönben van. Ezen kívül még 9 rektor ellen indult eljárás, akik együttműködtek a Collegium Humanummal.

Az egyetem számláit zárolták. Több ezer ember már elment a hallgatók közül.

Az “uczelnia” nem egyetem… Hanem főiskola (a legalsóbb szintű). Jó lenne tájékozódni, illetve a jogszabályoknak utánanézni. Pl. annak, hogy a törvény értelmében nem lehet 100 százalékos online tanulmányokat folytatni…

2024. júl. 1. 23:22
 75/98 anonim ***** válasza:
100%

A szlovák oktatási minisztérium már foglalkozik az üggyel, konkrétan, hol, mikor tartják meg az 50 százalék órát…

Pl. az egyik szlovák újság oknyomozó újságírói felvették a kapcsolatot a minisztériummal:

[link]

2024. júl. 1. 23:29
 76/98 anonim ***** válasza:
100%

[link]

Pl. akik szeretnének elmenni, de nem sikerül, mert a központi nyilvántartásban nem szerepelnek…

Nem tarthattak államvizsgákat, mert nincsenek bejelentve…

Más főiskolák nem veszik fel őket, csak nagyon kevés…

2024. júl. 1. 23:35
 77/98 anonim ***** válasza:

Pl. mai hír: Csehország

[link]

2024. júl. 1. 23:45
 78/98 anonim ***** válasza:
100%

Ako nás informoval rezort Tomáša Druckera, Collegium Humanum preverujú. „Vzhľadom na podnety, čo sa týka poskytovania vysokoškolského vzdelávania na území SR, komunikuje ministerstvo školstva s predmetnou zahraničnou vysokou školou, ako aj príslušnými úradmi v Poľskej republike,“ reagoval rezort na naše otázky. „Keďže zatiaľ prebieha preverovanie, nie je možné poskytnúť bližšie informácie,“ ( [link]

Tehát a szlovák minisztérium már eleendelte vizsgálatot.

Lengyelországban több százan feljelentést tettek, hogy visszaszerezzék pénzüket. Ráadásul ezzel a “végzettséggel” lehetetlen munkát találni…

2024. júl. 2. 00:04
 79/98 A kérdező kommentje:

Nem tudom miért jó neked ennyi időt és energiát pazarolni erre, hogy mindent ideböfögj..

Továbbra is folytatódni fog az oktatás az EGYETEMen ha fejen állsz akkor is :D

Itthon pedig van aki már tanul tovább mesteren. Elfogadták a diplomákat a felvételinél is.

2024. júl. 2. 07:01
 80/98 A kérdező kommentje:

Ja és nyilván megy a nyomozás hisz a volt rektor bűncselekményeket követett el.

Azóta sikeresen igazoltak mindent az egyetemen Menedzsment, Pszichológia, Pénzügy és Számvitel, Jog BSc és Msc szakokon folytatódhat tovább az oktatás.

Új néven, új vezetőséggel.

Államvizsga is volt már idén kétszer a keresztféléveseknek.

A mostaniakat pedig Júliusra tolták azért, hogy már az “új intézmény” nevében állítsák ki a diplomákat.

2024. júl. 2. 07:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!