Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulás külföldön » Valaki tanul ezen az egyetemen...

Valaki tanul ezen az egyetemen: Collegium Humanum - Varsói Menedzsment Egyetem?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Bárkinek bármi tapasztalata a fent említett egyetem kapcsán?

Mennyire teljesíthető munka mellett?

2023. febr. 25. 21:44
 31/98 anonim ***** válasza:
37%
Minden olyan embert, akit ismerek es a szobanforgo “egyetemre” jar, kozos bennuk, hogy komoly problemat jelentett szamukra meg az erettsegi letetele is. Olyan emberekrol van szo, akik vilag eletukben azt neztek, mit es hogyan lehet meguszni, megsporolni. Nem kell felvetelizni, mindegy az erettsegi is csak legyen meg, mi kell ide egyaltalan?! Ertem en, hogy ez a konnyebb ut, jelentos tanulast, munkat, verejteket megsporolva, de most komolyan kerdezem, hogy itt mi a kihivas?!:D Amikor en jartam egyetemre, minket peldaul doppingolt mar a tudat, hogy egy vizsgara csak akkor mehettel, ha az elovizsgad is sikerult. De peldaul mar kozepiskolaban is eleg motivalo volt, ha magunk kozt tudtunk versenyezni, hogy kinek lesz jobb az erettsegi vizsgaja, kit hova vesznek fel stb. Igen, ennek megvan a presztizse, amit nyilvan Ti nem erthettek. Tudjal ket szamot osszeadni, olvasni, nagyjabol ez a szint ez az egyetem:D nem kell kozgazdasznak lennie az embernek marketing szakiranyon peldaul ahhoz sem, hogy megallapithassuk azt a tenyt, hogy azert vittek le a beka feneke ala a kovetelmenyeket ebben a “felsooktatasnak becezett valamiben”, hogy kedvet csinaljanak azoknak az embereknek, akik a hagyomanyos felsooktatasbol kiszorulnanak szorgalmuk, esetleg erettsegi eredmenyuk alapjan, igy magneskent vonzzak be oket, de persze mondani sem kell, hogy milyen szakemberek lesznek..:)
2023. dec. 27. 15:48
 32/98 anonim ***** válasza:
62%

Itt is kell azért tanulni, nem csak úgy adják a papírt 😉

És nem kell egy Gazdmen-hez vagy más hazai közgáz képzéshez hasonlítani mivel pl a Menedzsment szak nem egyenlő a Gazdmennel, vannak átfedések de nem egyenlők.

Itthon egyedül az IBS-en tanulhatsz menedzsmentet.

Ezért sem érdemes hasonlítgatni.

Az meg nem tudom miért baj, hogy olyanok is lehetőséget kapnak a tanulásra akiknek eddig nem volt.

Az új pontszámítás pedig már itthon is lehetővé teszi akár egy 2-3as érettségivel is az egyetemi tanulmányokat.

Sokan egyébként már szakemberként jönnek ide, sokkal több tudással mint egy frissen érettségizett.

(Én pl a 2. csapatot erősítem)

Felvin is ugyanúgy jelentkeztem és itthon is felvettek a választott szakra de inkább ezt választottam a rugalmasság miatt, utána meg mehetek tovább akár mesteren máshol :)

2023. dec. 27. 16:12
 33/98 A kérdező kommentje:

Egyetértek az előző hozzászólással, nem értem miért kell lenézni ezt a képzést csak azért mert nem a magyar standardek szerint tanítanak.

Amerikai rendszerhez hasonlóan oktatnak, esettanulmányokat adnak vizsgára stb. Ami sokkal jövedelmezőbb mint a fogalmakat bemagolni töriből.

2023. dec. 27. 20:07
 34/98 A kérdező kommentje:
Mindenki ott tanul ahol szeretne és döntse el maga. Aki meg nem is tanult itt “hallomásból” ne mondjon véleményt 😊
2023. dec. 27. 20:08
 35/98 anonim ***** válasza:
79%
Hat nem tudom de azert annyit meg megjegyeznek - aztan en tenyleg kiszalltam, mert annyira nem erdekel egy itthon be sem jegyzett, akkreditacioval nem rendelkezo intezmeny, kabe mint mikor szellemekrol beszelgetunk - de azert az megvan remelem, hogy az egyes tudomanyteruletek es tudomanyagak elsajatitasanal is van egy kronologiai sorrend, ami minden esetben 1.Elmelet 2.Gyakorlat. Lehet jonni, hogy ez egy forradalmian uj oktatasi modszer, meg innovacio, le lehet fikazni a fogalmak magolasat, de arra epul a gyakorlat. Ha pedig nincs elmelet, elmeleti hisnyossagok vannak, ergo hianyoznak az alapok akkor milyen gyakorlati szakember akarsz lenni? Mire lehet ott epitkezni? Az orvostol sem kerik egybol, hogy susse el az ereket, eloszor megtanulja az anatomiat, ok-okozati osszefuggeseket, mierteket. De nem csak az orvosnal, mindenhol igy van ez. Megoldhatsz kozgazdasagi/gazdasagi esettanulmanyokat, nyolcat is, de ha az egyes fogalmi meghatarozasokat es gazdasagi osszefuggeseket nem sajatitottad el rendesen mifele konzekvenciakat tudsz levonni beloluk? Tenyleg kerdezem, hiszen amikor bekapcsolsz egy gazdasagi hirmusort mar eklatans modon gazdasagi meghatarozasokkal, definiciokkal dobaloznak a beszelgetopartnerek. Ertem, hogy azt irtad, hogy “töriből” es ezt igy kihangsulyoztad, csak azert muszaj volt megvedeni az elmeleti oktatas becsuletet, mert nem toled es nem ezen az egyetlen forumon olvastam mar, hogy milyen jo mert itt nincs felesleges szocseples csak kokemeny gyakorlat…na mindegy en mindenkinek sok sikert kivanok!
2023. dec. 27. 20:32
 36/98 A kérdező kommentje:

Természetesen itt is van elmélet, ugyanúgy megkapjuk az előadásokon vagy feltöltött tananyagként.

Vizsgán meg nem a fogalmakra kérdeznek rá hanem arra pl hogy milyen következményeket vonhatunk le egy adott gazdasági eseményből, hogyan kapcsolódik ez az elméletben tanultakhoz.. milyen módszereket lehetett volna alkalmazni a sikeresebb eredményekhez…

Egyébként meg nyilván nincs bejegyezve és itthon akkreditálva mivel ez egy KÜLFÖLDI oktatási intézmény, magyar képzési intézettel. Ahol be kell lennie jegyezve ott be is van. Pont úgy ahogy a Yale sincs itthon bejegyezve és akkreditálva sem.

Aki pedig valid információt szeretne szerintem inkább tájékozódjon az egyetemtől vagy itt végzett/ide járó hallgatótól.

2023. dec. 27. 21:21
 37/98 anonim ***** válasza:

Sziasztok!

A harmincegyes válaszoló véleményét osztom. Szerintem általános nyolccal is belehet kerülni, csak fizesd a tandíjat.

2023. dec. 29. 11:05
 38/98 anonim ***** válasza:
Azt nem értem, hogy ha nektek ez nem tetszik miért foglalkoztok egyáltalán a kérdéssel :DD
2023. dec. 29. 13:17
 39/98 anonim ***** válasza:
59%

38:Azert mert ez egy olyan oldal ahol kerdeseket tesznek fel es azokra lehet valaszolni?!:)

Illetve nektek sem kell mindent egybol tamadasnak venni, ha valaki nem egybol kezdi eltetni a Varsoi akarmit, egybol lehurrognak jonnek a tamadasok, hogy milyen vagy, bezzeg a magyar egyetemek stb..ez hozzatartozik, a magyar egyetemek kozott is talalunk olyant amirol megoszlanak a velemenyek, nem kell mindenben egyeterteni.

En sosem bantottam senkit, most sem teszem, sot..en inkabb csodallak bennetek a batorsagert, amiert ilyen keves rendelkezesre allo informacio birtokaban, ennyi visszassag es ketely mellett meg igy is belevagtok egy tobb evig tarto kepzesbe, aminek a tandija korulbelul aranyarban van es azt sem tudni, hogy fog reagalni erre a magyar munkaeropiac. Egyszeru pelda: el a fejekben egy olyan kep, hogy eltes vagy corvinusos diplomat eloterbe helyez egy munkaltato es egeszen addig a tobbi, mas egyetemen vegzett jelolt cv-jet lesopri az asztalrol. Na en pont egy harmadik egyetemen szereztem diplomat, de tanusithatom, hogy ez a beidegzodes letezo es valos. Akkor kepzeljuk el, hogy mennyi idonek kell eltelnie ahhoz, hogy ez a varsoi egyetem beepuljon a koztudatba es igen az ott megszerzett papir megerosodjon egy olyan szinten, amikor mar azt mondjak, hogy egyenrangu diplomaskent fognak kezelni.

2023. dec. 29. 14:40
 40/98 anonim ***** válasza:
55%

Sok helyen ma már inkább azt nézik a HResek, hogy mihez értesz és nem azt hogy honnan és milyen diplomád van. Sokszor el is tekintenek attól ha van kellő szakmai tapasztalatod.

De hamarosan nagyobb létszám fog végezni és majd kiderül itthon hogyan fogadják a munkáltatók.

Én viszont nem gondolkozom hazai munkavállaláson így nem is feltétlen érint a téma.

2023. dec. 29. 19:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!