Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulás külföldön » Fogorvosnak vagy gyógyszerészn...

Fogorvosnak vagy gyógyszerésznek tanulnátok? Miért? Nemet és kort is írjatok!

Figyelt kérdés
Amit rólam tudni kell, hogy mindkét hivatás érdekel és mindkettőt szívesen csinálnám. Valószínűleg a fogorvosit fogom elsőnek megjelölni, mert ahhoz kicsit jobban húz a szívem, viszont a gyógyszerészet szerintem kevésbé stresszes. Észak-Európában élek itt mindkettőt elég jól megfizetik. Még nagyon fiatal vagyok, de már most nyugdíjas (levéglegesített), mert volt egy nagyobb betegségem. De jelenleg nagyon jól vagyok és az orvosom szerint mindkét szakot eltudnám végezni és gyakorolni is mindkét hivatást.Itt lehet tanulni és dolgozni is a nyugdíj mellett. A hossza nem számít, mint írtam, fiatal vagyok + itt fizetnek is azért, mert tanulok + fizetik a lakhatást. Egyébként 5.5 éves itt az alap fogorvosi képzés és 5 éves a gyógyszerészeti azon része, amivel patikát is nyithatsz, a sima gyógyszerészet viszont csak 3 éves. Nem az itteni válaszok alapján fogok dönteni, de azért szívesen olvasnék néhány véleményt, pro és kontra ügyben. Köszönöm szépen! Szép napot nektek! :)

2020. nov. 14. 14:54
1 2 3 4 5 6 7
 61/62 anonim ***** válasza:
*mondott
2020. nov. 21. 08:05
 62/62 anonim ***** válasza:
100%

Igen, mindegyik különböző. Ahogyan az orvosi rendelő is vagy egy adott kórházi osztály.

A gyógyszerész Magyarországon is megvétózhatja a gyógyszerkiadast. Rengetegszer indokolatlanul írnak fel 2-3 azonos hatóanyagú szert. Mivel az orvost rendszeresen látogatják orvoslatogatók, sokszor "ellenértékért" cserébe azt írja fel, amit épp ratukmálnak, mindenféle meggyőző vizsgalat/ érv nélkül. Arról nem beszélve, hogy a beteg egyéni érzékenységre nincs tekintettel, a patikában helyettesítik neki....ha kiderül.

Magyarorszagon, ha szólsz a dokinak, hogy nem jól ír fel valamit, nem megengedett dózisban írta elő, vagy helyben készítettet ír, ami teljesen hatastalan (és még draga is) kiröhög és elküldi a beteget egy masik gyszertarba, ahol "nem akadékoskodnak".

2020. nov. 21. 08:53
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!